Luxemburg

Semesterhus, stugor och lägenheter Luxemburg

Luxemburg

Luxemburg ligger mellan Belgien, Frankrike och Tyskland och är ett av de minsta länderna i Europa, men också ett av de rikaste länderna i världen per invånare. Luxemburg tillhör Benelux precis som Nederländerna och Belgien.

Många känner till detta land som en transitväg till till exempel Frankrike. Det är synd, eftersom Luxemburg är ett vackert land och har mycket att erbjuda.

När du hyr ett semesterhus i Luxemburg kan du njuta av lugnet, historiska sevärdheterna och den vackra naturen som landet har att erbjuda. Med de många gång- och cykelleder som också finns i Luxemburg kan du upptäcka landet på ett lugnt sätt.

Echternach

Echternach är en stad som ligger nära gränsen till Tyskland och är den äldsta staden i Luxemburg. Dessutom är Echternach särskilt känd för sin Jumping Procession. Hoppningsprocessen är en del av det immateriella världsarv i Unesco och firas varje år på tisdagen efter Whitsun.

Det är en katolsk parad där tusentals pilgrimer och åskådare samlas för detta unika kulturella fenomen. Paraden firar St. Willibrord som grundade klostret Echternach 698.

Så om du hyr ett av våra semesterhus i Luxemburg, är ett besök i staden Echternach definitivt ett måste!

Aktiv semester i Luxemburg

Eftersom detta land har så mycket vackert landskap finns det också hundratals stigar för vandring och cykling. Det finns mer än 500 km cykelvägar i landet, så Luxemburg är mycket lämpligt för människor som älskar att cykla.

Den mest kända vandringsleden i Luxemburg är Mullerthal Trail. Den här leden är 112 km lång och är också en av de vackraste vägarna i Europa.

Natur

Luxemburg har också många naturreservat. Öslingen i norra Luxemburg är en del av Ardennerna. Detta område består av vackra dalar och trädbevuxna berg. Om du vill hyra ett hus är Ardennes regionen där Interhome erbjuder flest fritidshus.

Müllerthal är en region där du kan vandra och cykla genom det vackra landskapet i Luxemburg. Det ligger mellan Larochette och Echternach och är en del av den tyska-Luxemburg naturparken. Det är också känt som Little Switzerland eller Petit Suisse.

Ett kännetecken för detta område är de täta skogarna och floderna som flödar genom ravinerna och över klipporna. En av de mest populära attraktionerna i området är Schiessentümpels vattenfall som finns nära byn Müllerthal.

Behållaren vid Esch-sur-Sûre och naturreservatet Upper Sûre rekommenderas också starkt för vattenälskare. Förutom den vackra naturen i detta naturreservat finns det också trevliga byar med intressanta marknader.

Ett annat naturreservat i Luxemburg kallas Haff-Reimich och ligger i Moselleområdet, nära byn Réimech. I denna region kan du njuta av de läckra vinerna som Luxemburg har att erbjuda och du kan också göra de vackraste promenaderna på vandringslederna i naturen.

Byn Schengen finns också i denna region. Schengen är en by nära gränstriangeln med Tyskland och Frankrike. Det är också känt för Schengenfördragen, som reglerar fri rörlighet för människor och varor mellan europeiska länder.

Sevärdheter

Luxemburg kan vara ett litet land, men det har många turistattraktioner. En av dessa speciella attraktioner är slottet Vianden. Detta slott är känt som landets vackraste slott.

Under perioden 1530 och 1820 ägs detta slott fortfarande av Oranjes. Varje år i slutet av juli och i början av augusti, här hålls en medeltida slottfestival med lekar, spel och marknader.

Förutom detta vackra slott kan du hitta sju slott till i Eischs dal. Du kan göra detta på flera sätt; genom att resa från slott till slott med bil, cykel eller till fots på en 41 km lång vandringsled.

Denna väg kallas Sentier de Sept Châteaux och går från Gaichel till Mersch). Det finns också en vacker väg att hitta. Denna Route du Vin som går från Schengen till Wasserbillig är 42 km lång och går längs idylliska vinbyar, vingårdar och vinmuseer.

Många vinodlare är ofta öppna för besök. På vingårderna Cave du Sud och Cep d'Or kan du bland annat smaka vin.

De vackraste städerna i Luxemburg:

  • Dill Luxemburg stad
  • Vianden
  • Esch-sur-Sure
  • Echternach

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.