Malta

Semesterhus, stugor och lägenheter Malta

Hyra hus och lägenhet på Malta

En vacker sommardestination: Malta. Ligger i Medelhavet, under den italienska ön Sicilien, kan du njuta av en underbar sommarsemester här. Solstjärnor, naturälskare och kulturälskare har alla valt rätt plats.

Med ett semesterhus eller villa på Malta kan du njuta av öns skönhet och koppla av.

Valetta

En av de vackraste sevärdheterna på ön är huvudstaden i Malta: Valetta. Staden har varit på UNESCO: s världsarvslista i ett antal år.

Staden är relativt liten, så du kan besöka den till fots, även om du kanske måste klättra lite för att komma igenom. I staden kan du se ut över den charmiga, gamla arkitekturen, de många torg, statyer, kyrkor och fontäner.

Staden har också en hamn där många restauranger finns, här kan du äta en trevlig måltid. Du kan också handla i staden och ta en drink på en av de många terrasserna.

Om du har sett staden till fots är en båttur en annan möjlighet. Du kan se staden från en helt annan synvinkel.

Tips och idéer för din semester på Malta

  • Villor i Malta med pool
  • Stuga Malta på semesterpark
  • Alla erbjudanden för semesterhus på Malta

Aktiv semester på Malta

Det finns mycket att se och göra från din villa på Malta. Naturligtvis kan du besöka stranden och bada, men vattnet runt ön erbjuder också möjligheten att åka ut på en båt. Du kan hyra en båt själv eller segla med en registrerad instruktör.

Du kan också välja att utforska området med en kajak. Du kan sedan kajak mellan klipporna och genom grottorna på öarna Malta och Gozo.

Dessutom är vattnet så klart att det erbjuder en stor möjlighet för dykare och snorklare att upptäcka den vackra undervattensvärlden runt öarna. Vattnet är så lugnt och klart att du har en god chans att se alla slags havsdjur medan du snorklar och / eller dyker.

Förutom aktiviteter i och på vattnet kan du också klättra på ön. För både nybörjare och avancerade klättrare finns det möjligheter att klättra i grottorna och klipporna. Det finns också mycket att se på ön genom att gå. Du kan beundra den vackra ön, eller kolla in kulturen i städerna och byarna.

Gozo och Comino

Malta inkluderar också de två öarna Gozo och Comino som du enkelt kan besöka från ditt fritidshus eller lägenhet på Malta.

På Gozo finns det flera ställen där du kan njuta av en vacker utsikt. Citadellen i huvudstaden Victoria har den vackraste utsikten. Citadellen erbjuder utsikt över både staden och övriga ön.

Det finns också mycket att se inom själva citadellens väggar. Här kan du besöka huvudstadens katedral och fängelsemuseet.

Du hittar flera vackra platser på ön varifrån du kan titta på den imponerande solnedgången, som klipporna vid Azure Window eller stranden i Ramla Bay. Ramla Bay är en av de vackraste stränderna på ön.

Om du vill besöka hela ön kan du ta bilen med båten till Gozo. På ön själv kan du också hyra en bil, även om ön också är värd en dagstur till fots.

Comino är en mindre ö som ligger mellan Malta och Gozo och där bilar inte är tillåtna. På Comino hittar du en av de mest populära attraktionerna på alla öarna: Blue Lagoon.

I denna lagun hittar du vatten som är klart blått och där du kan snorkla, dyka och simma. Tyvärr finns det bara en liten sandstrand, så det finns en chans att det kommer att vara för upptaget att sitta på men du kan alltid placera din handduk eller stol på klipporna för att fortfarande njuta av all skönheten i denna underbara lagun.

Den blå grottan

Blue Cave (Blue Grotto) är en imponerande syn på öns södra sida. Denna grotta är helt naturlig och blir blå eftersom solens ljus strålar genom det klara vattnet på den vita sandiga botten.

På morgonen ger detta den vackraste bilden, eftersom ljuset faller i exakt rätt position. Du kan nå grottan med fiskebåt.

Kolla in alla våra villor i Malta för uthyrning!

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Få regelbunden information om nyheter och specialerbjudanden direkt till din inkorg.