Interhome sänker priserna för schweiziska semesterlägenheter

Schweiz-baserade Interhome - Europas ledande uthyrare av semesterbostäder - sänker sina priser på semesterbostäder i hela landet. Anledningen är det senaste beslutet av den schweiziska centralbanken att ändra i växelkursen gällande schweiziska franc / Euro.

Centralbankens beslut i januari ökade i princip de schweiziska semesterpriserna över natten med cirka 17% för turister från euroområdet. För den schweiziska turistsektorn ledde detta till många avbokningar av vinterresor och också en nedgång av sista minuten-bokningar. Lyckligtvis hade denna utveckling liten eller ingen omedelbar negativ inverkan för Interhome.

Men det finns anledning till oro för den kommande sommarsäsongen. Schweiz inhemska bokningar på destinationer i landet har minskat kraftigt och är idag 40% lägre än föregående års nivå. Bokningar från eurozonen har minskat med 25%.

I nära samarbete med sina husägare, kommer Interhome nu att sänka sina priser på boenden i Schweiz. Sänkningarna är i genomsnitt 20% och är tillgängliga för turister från alla länder.