Amalfikusten

Semesterhus, stugor och lägenheter Amalfikusten

Välkommen till fantastiska Amalfikusten

Amalfikusten, eller Costeria Amalfitana som den heter på italienska, är en 50-kilometer lång kustremsa som ligger strax söder om Neapel, mellan Sorrento och Salerno. Den omsusade Amalfikusten finns med på UNESCO:s världsarvslista och är som mest känd för sin skönhet och sina charmiga, pittoreska småstäder. Klimatet på Amalfikusten är ett typiskt medelhavsklimat med varma somrar och ljumna vintrar – perfekt för oss svenskar!
För att enklast ta dig hit flyger du till Neapel, som ligger ca 1 h bilfärd norr om Amalfikusten. Det går även bra att ta sig från Rom, som ligger ca 3 h med bil norröver.

En resa till Amalfikusten bjuder på många härligheter och en fantastisk natur! Hos oss kan du hyra semesterhus och lägenheter som passar just dig på Amalfikusten!

amalfi

Dramatiska landskap och magisk natur

Amalfikustens obeskrivligt vackra kustremsa med sina dramatiskt sluttande bergssidor och glittrande azurblått vatten. De smala vägarna slingrar sig mellan de små byarna och omges av fantastisk vacker natur. Går färden bakom ratten på en egen bil måste koncentrationen ligga på vägen, vilket är svårt med den otroliga utsikt hela kusten erbjuder, dock finns många utkiksfickor där välbehövliga pauser kan tas. Om du vill njuta obehindrat av dessa spektakulära vyer finns olika lokalbussar att välja bland.
Att hyra hus på Amalfikusten ger dig ett perfekt utgångsläge för dina äventyr. Merpartnern av våra semesterhus på Amalfikusten har fantastiska havsutsikter med egen uteplats och hängmattor för maximal avkoppling. Upplev Amalfikusten på riktigt och bo i ett inhemskt hus mitt i den dramatiska naturen.

High lights på Amalfikusten

Hela kustremsan är så gott som hämtat ur ett resemagasin med sin spektakulära natur, och hela Amalfikusten är ett enda stort guldkorn. Dessa saker vill du dock inte missa.

  • Hyr din egen bil och "kör vilse"! Det kanske låter konstig i första anseende men det är någon vi starkt kan rekommendera. Dock är det relativt svårt att köra vilse, då havet är perfekt som navigationshjälp. Ta dig uppåt i bergen och hitta de där pittoreska små guldkornen och kom iväg från de mest turisttäta orterna längs kustremsan. Självklart går det lika bra att hålla sig till din GPS
  • Ett besök till Vietri sul Mare! Den lilla staden, straxt väster om Salerno, är i regel inte lika välbesökt som Amalfikustens andra städer, men dock minst lika vacker. Med anor från 1600-talet och sin särpräglade keramikproduktion är Vietri sul Mare ett perfekt resmål för både kultur- och historieintresserade. Den lilla staden bjuder även på god mat, en liten strand och fantastisk utsikt över havet. Vi rekommenderar starkt att besöka staden på en onsdag då det hålls marknader vid hamnen och i den historiska stadsdelen ovanför kustvägen.
  • Vår absoluta favorit är Positano! I Positano klättrar bebyggelsen bokstavligt talat på bergväggarna – så otroligt spektakulärt och sevärt! Hyr en lägenhet i Positano och upplev det själv! Missa inte att åka till den lilla byn Montepertuso belägen straxt nordöst om Positano. Förutom den oslagbart vackra vägen dit finns där några riktigt bra och prisvärda restauranger med utsikter du förr bara kunnat drömma om.

Semesterhus och lägenheter på Amalfikusten

Att hyra hus eller hyra lägenhet på Amalfikusten är perfekt för dig som vill ha ut lite mer av din semester. Bestäm själv när det är dags för frukost, lunch och middag och köp dina råvaror på de lokala marknaderna – för bästa smak och kvalitét!
En resa till Amalfikusten har allt du kan önska dig!

campania

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.