Florens landsbygd

Semesterhus, stugor och lägenheter Florens landsbygd

Hyra hus och boende i Florens

Visst kulturentusiaster kommer spontant att få en hjärtklappning när de hör namnet Florens, eller på italienska Firenze. Staden har en så fascinerande historia och en sådan överväldigande mängd arkitektur och konstskatter att en semester i Toscana bara är komplett när du har besökt Florens. Och ett semesterhus i Florens eller omgivningen är naturligtvis fantastiskt.

Florens historia

Om du går ut från ditt Florens-semesterhus och ser dig omkring kommer du definitivt att undra hur denna födelseort av storheter som Leonardo Da Vinci, Michelangelo och Galileo Galilei har utvecklats genom århundradena. Florens grundades av Julius Caesar strax innan vår tid började som ett nytt hem för avgått romerska soldater. Eftersom Florens befann sig på en bördig plats och på den viktiga Via Cassia, huvudvägen mellan Rom och norr, växte den snabbt till en ekonomiskt viktig plats. Senare i historien utvecklades den till huvudstaden i regionen och dess betydelse som handelscenter växte. Den viktiga bankfamiljen Medici, som i århundraden satte sitt märke på staden, gjorde staden till ett finansiellt centrum. Och eftersom Medici-familjen inte bara var intresserad av ekonomiska frågor utan också i frågor som arkitektur, konst och litteratur, har Florens blivit den kulturella skatten den är idag.

Sevärdheter i Florens

Florens kan också kallas födelseplatsen för renässansen och du kan definitivt se det i alla dess sevärdheter. En översikt över detta är aldrig komplett, men låt oss nämna några höjdpunkter. Naturligtvis besöker du det världsberömda Uffizi-museet från ditt semesterhus i Florens med dess otaliga konstverk av konstnärer som Michelangelo och vår egen Rembrandt van Rijn. Du hittar palatset på huvudtorget i Florens, Piazza della Signoria. Det torget är i alla fall den perfekta starten för din utforskning, eftersom den innehåller ett stort antal sevärdheter, inklusive den vackra Palazzo Vecchio.

Florens och Toscana

Extra speciellt med Florens är platsen. Det är inte bara en kulturell pärla. Det toskanska landskapet runt det är också imponerande vackert. Det dominerande landskapet består av kullar med vacker vegetation som avbryts av städer och byar som ofta har funnits sedan medeltiden. Landskapet är lite bergigare i norra och östra delen av regionen. Det finns de toskanska-Emiliska apenninerna med höga toppar, inklusive Monte Prato på 2 053 meter. Den varierade naturskönheten och städer som Siena, Pisa, Arezzo och Grosseto gör Toscana till ett pittoreskt semestermål i ett underbart klimat. Ett semesterhus i Florens är ett utmärkt val för en underbar semester i det vackra Italien.

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.