Lucca, Pisa med omnejd

Semesterhus, stugor och lägenheter Lucca, Pisa med omnejd

Inhalt

Semesterhus Lucca

Lucca är en vacker, gammal toskansk stad, inte långt från Pisa och 80 kilometer väster om Florens. Staden ligger inte långt från den liguriska kusten. Ett semesterhus i Lucca är en underbar semesterplats. Inte bara staden är otroligt vacker, utan också miljön. Landskapet i Toscana, med dess kullar och cypresser och i nordöstra topparna i de toskanska-Emiliska apenninerna, är överväldigande vackert. Klimatet är underbart, medan Toscana är en av de bästa vinregionerna i Italien. Toscana är drömlovslandet och ett semesterhus eller agriturism i

Ursprung och historia för Lucca

Om vi litar på gamla skrifter, existerade Lucca redan några hundra år före Kristus. Staden blev en koloni av det romerska imperiet 180 f.Kr., där den fick en viktig plats på grund av dess plats vid korsningen av viktiga rutter. Trots Romerrikets nedgång förblev det en viktig stad som blev välmående med sidenhandeln under medeltiden. Även idag ligger ditt semesterhus i Lucca i en av de rikaste städerna i norra Italien.

Stadsmuren i Lucca

En av de mest slående funktionerna i Lucca är den breda stadsmuren, som helt omger staden. Även om det alltid har funnits murar runt staden, uppfördes den nuvarande muren på 1500- och 1500-talet när rivaliteten med Florens växte och staden måste kunna försvara sig mot attacker. Muren är fortfarande där och definierar staden. Det speciella är att muren aldrig användes för militära ändamål, men var effektiv 1812 mot det höga vattnet i floden Serchio som sprängde sina breddar. Du bör definitivt ta en promenad- eller cykelväg över väggarna. Väggarna är så breda att en park har anlagts på den och även en cykel- och gångväg och en giro della mura från ditt semesterhus i Lucca rekommenderas starkt.

Ytterligare sevärdheter i Lucca

Men naturligtvis finns det mer att se från ditt semesterhus i Lucca. Piazza dell'Anfiteatro ensam är värt ett besök. Det har fortfarande de runda formerna av den romerska amfiteatern som ursprungligen stod på den platsen. Besök också Duomo di San Martino, en vacker byggnad trots, eller tack vare, några tydligt synliga designfel. Torre Guinigi är mycket speciellt tack vare träden som är planerade på den platta toppen av detta torn. Tornet är 45 meter, ger dig en perfekt utsikt över Lucca och det är en speciell upplevelse att njuta av utsikten med träden runt dig.

Semesterhus och boende i Pisa

Pisa är en vacker stad som naturligtvis är känd för de flesta för sitt lutande torn. Staden har dock fler sevärdheter, och ett semesterhus i Pisa är därför perfekt för en underbar semester i Italien.

Pisa, staden och dess sevärdheter

Från ditt semesterhus eller lägenhet i Pisa kan du uppleva en underbar semester i och runt staden. Pisa hade sina glansdagar på 1100- och 1300-talet, då det var en av de fyra maritima republikerna i Italien, precis som Genua, Amalfi och Venedig. Under denna medeltida blomningperiod läggs grunden för den vackra staden som den är idag. Du hittar vackra byggnader och andra konstformer, ett forntida universitet och banbrytande forskare som Galileo Galilei och matematikern Fibonacci föddes i Pisa. Om du utforskar staden från din lägenhet i Pisa kommer du antagligen att börja vid Piazza dei Miracoli. Detta är stadens viktigaste torg och enligt experter en av höjdpunkterna när det gäller medeltida konst. Torget innehåller de viktigaste sevärdheterna. Naturligtvis tornet, men också det medeltida "Duomo di Santa Maria Assunta", eller helt enkelt "katedralen", och det medföljande dopkyrkan, baptisteriet. Men också Piazza dei Cavalieri, den botaniska trädgården eller Nationalmuseet för Palazzo Reale i ett tidigare 1500-tals palats i Medici-familjen. De är alla höjdpunkter i din semester.

Lutande tornet i Pisa

Om du har ett semesterhus i Pisa, vill du se tornet och det är naturligtvis berättigat, eftersom den krokiga strukturen kanske är den mest berömda strukturen i Italien. Det fristående klocktornet i katedralen sjönk från det ögonblick då det byggdes och eftersom det byggdes i faser och människor började bygga rakt upp igen, är kolossen inte bara krokig, utan också krokig. Utan teknisk intervention skulle tornet troligen ha kollapsat under en lång tid. Sedan 1990 har tornet varit stängt för allmänheten i över 10 år och har återställts, med tornet något mer upprätt och förklaras säkert och stabilt under de kommande tre århundradena.

Området Pisa

Pisa är i Toscana och det lockar många människor. Med platser som Pisa, Florens och Sienna, men också Arezzo, Lucca och Livorno, är regionen hem till en mängd historia, arkitektur och kultur. Samtidigt kommer många människor till Toscana för den naturliga skönheten i de 120 naturreservaten i denna region. Toscana är kanske det bästa som Italien har att erbjuda. Med en stuga eller till och med en agriturismo i Pisa-området är du på en fantastisk semesterplats.

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.