Sardinien

Semesterhus, stugor och lägenheter Sardinien

Hyr semesterhus och lägenhet på Sardinien

Omkring 12 kilometer söder om Korsika och mer än 200 km väster om den italienska halvön är Sardinien en ö och en region i Italien beläget i hjärtat av Medelhavet. Denna soliga destination (300 dagar per år i genomsnitt) erbjuder frodig vegetation. Om du spenderar din semester på ett sardiskt läge kan du utforska denna fantastiska plats i din egen takt, i den sublima inställningen av sina färgstarka berg, doftande slätter, steniga grottor och vikar och kristallklara stränder och laguner. Sardinien är en oas av skönhet med stora naturresurser. Dess orörda och bevarade natur erbjuder en ren miljö. De svampiga områdena och millenaryskogen är hemma för en viss fauna, som vilda hästar, kolonier av vita åsnor, rosa flamingos och stora raptorer som du kan få chansen att observera i fullständig frihet.

Drömmer du om en plats där turkost hav möter kritvita stränder, där färgglada hus står lutade mot varandra och där gröna eukalyptusträd står praktfulla i solen? Den här platsen finns på riktigt och nu kan du också upptäcka denna pärla genom att hyra ett hus på Sardinien. Ön är som ett paradis inom nära räckhåll. Ön är den största i Medelhavet förutom Sicilien. Här kan alla Italienälskare njuta av det bästa som landet har att erbjuda – från trevliga människor och kulinariska äventyr till njutningsfulla bad, roliga utflykter och avslappning på hög nivå. Genom att hyra ett hus på Sardinien kan du dessutom känna dig som hemma trots att du befinner dig cirka 4 timmars flygtid bort från Sverige. Välkommen till de fantastiska stränderna på Sardinien!

Välj en semesterbostad Sardinien och njut av en unik vistelse i ett hörn av paradiset. Costa Smeralda (smaragdkusten), som är skyldig till havsfärgen, har blivit mötesplatsen för jetstaget som erövrats av skönheten i denna region, tveka inte att göra din semester på Sardinien till en oförglömlig upplevelse !

Mysiga boenden Att Sardinien är en populär destination för oss skandinaver råder det ingen tvekan om. Om du också vill ladda batterierna och njuta av denna Medelhavsö kan du hyra lägenhet på Sardinien via oss. Hos oss på Interhome kan du hitta både flotta semesterhus, små och praktiska lägenheter och lyxiga villor med egen pool. Vi har samlat ett brett urval av boenden för både den stora familjen men även för paret som vill åka iväg på en romantisk resa. Välj dina önskemål direkt på hemsidan för att se vilka boenden vi erbjuder. Du kan både hyra hus på Sardinien och i andra delar av Italien. Vi har både billigare och enklare boenden samt riktigt lyxiga villor och semesterhus med allt du kan tänkas behöva. Kanske har du ett favoritställe på ön? Skriv in orten i sökningen för att se om vi har semesterhus just där.

Välj att hyra ett hus på Sardinien

Under din vistelse på denna vackra ö, boka ett hus hyra på Sardinien och dra nytta av ett hem som kombinerar komfort och välbefinnande. Faktum är att välja en uthyrning av Sardinien för brist på hotell kan du få frihet. Inga begränsningar: du kan göra som du vill och ändra dig i sista minuten utan några konsekvenser. Genom att bestämma sig för att gå till Sardinien med vänner till en semestervilla, kommer du att stanna till en lägre kostnad och dela vänliga stunder som kommer att generera bra minnen.

Faktum är att ett hus med en trädgård kommer att erbjuda dig ett vackert utrymme särskilt uppskattat av barn som kommer att kunna träna som de vill. Om du väljer en villa med en pool kommer din vistelse på Sardinien att bli enastående uppskattad! Tänk dig: dyka när som helst i vattnet i den privata poolen som är reserverad för dig; svalka på de hetaste timmarna på dagen innan du går tillbaka till sola eller bara koppla av och njut av din sardinska semester genom att lyssna på det avkopplande lappandet av vattnet. På kvällen kan du också improvisera en aperitif runt poolen och senare smaka nattens färskhet genom att beundra en solnedgång från din terrass …

Hitta några förslag på uthyrning för din semester

  • Uthyrning Sardinien med pool
  • Uthyrning Sardinien vid havet
  • Uthyrning i Sardinien idealisk för hela familjen
  • Uthyrning på Sardinien där din hund är tillåten
  • Sardinien hyra till ett bra pris

Några idéer för aktiviteter på Sardinien

Ön erbjuder tillgång till många fascinerande aktiviteter. Glöm din hyra Sardinien för en dag och segla ombord på en segelbåt för att docka i Maddalena skärgård och de sju systrarna. Gå på en utflykt på vildmarken, besök naturparken Asinara Island, åka ridning eller cykla och delta på olika traditionella festivaler som Mamoiada Carnival.

Att åka till Sardinien kommer också att tillfredsställa arkeologiska älskare eftersom ön kan jämföras med ett friluftsmuseum med tanke på antalet arkeologiska platser som det huser. I södra centrum av Sardinien finns ett nuragiskt komplex, Su Nuraxi. Det här är resterna av en magnifik by som vittnar om förekomsten av en forntida civilisation vars historia förblir delvis oklart. Det består av Nuraghes, monument som skulle ha tjänat flera livsmiljöer och funktioner, inklusive tempel, heliga gravar och brunnar och till och med fehus kallad Domus de Janas. Upptäck den mystiska Nuraghic-kulturen, dess konst och ritualer genom att besöka de många platserna på ön och glöm inte att besöka Museo Archeologico Nazionale (National Archaeological Museum) i Cagliari ...

En semester i Sardinien kan du upptäcka regionen på ett annat sätt. Låt dig vara charmad av det turkosa vattnet i Costa Paradiso, en magisk och överdådig plats eller helt enkelt boka din villa i Sardinien på Costa Rei. Gränsad av kusten är regionen idealisk för en avkopplande semester vid havet.

Våra bästa 5 bästa platser att besöka under din vistelse på Sardinien

1. Maddalena skärgård

I nordöstra Sardinien är Maddalena skärgård ett resmål som är högt berömd av besökare som genast succumberar till sin charm. Naturen är vacker och en semester på Sardinien skulle inte vara komplett utan ett besök på skärgården. Du kommer enkelt nå med färja från Palau och du kommer inte ångra att du lämnar din villa i Sardinien, men bekvämt kan det vara! Skärgården består av cirka sextio öar och 7 huvudöar:

Maddalena: den största av öarna och den mest besökta av de många turisterna som spenderar en vistelse på Sardinien. Dess magnifika stränder inbjuder dig att koppla av i en bevarad naturlig miljö. Caprera: Ansluten av en 600 m bro till Maddalena är ön inte bara känd för sina underbara stränder, men också för värd för Garibaldi hus och grav. Faktum är att båda världarnas hjälte stannade i Caprera i tjugofem år. Caprera har också ett viktigt seglingscenter. Santo Stefano: östra delen av ön är otillgänglig eftersom den är upptagen av ett italienskt militärt centrum. Spargi: dess magnifika stränder Cala Caniccio och Cala Conneri, vars vatten är mycket uppskattade av dykare, är endast tillgängliga till sjöss. Budelli: om du bara behövde beundra en strand i hela skärgården, tveka inte: den rosa stranden på Budelli Island är hisnande. Du kommer emellertid inte att kunna gå på sin sand: det är förbjudet att landa sedan 1998 och har blivit privatparken i nationalparken sedan 2016. Santa Maria: Denna lilla ön var en gång bebodd av benediktinska munkar som flydde Bonifacio på 1500-talet. Under andra hälften av 1900-talet användes det som filmplats för flera filmer. Razolli: Det är en liten ö som alltid varit obebodd.

2. Provinsen Olbia Tempio

Förmodligen den mest besökta regionen på Sicilien täcker provinsen Olbia Tempio drygt 14% av det sardiska territoriet. Med sina varierade landskap: havet, slätterna, bergen och bergen, erbjuder det ett brett utbud av aktiviteter som passar alla smaker och budgetar.

De flesta besökare som bor i Sardinien för uthyrning väljer att bo nära havet. Kristallina och blåa, azurfärgade, vattnet i provinsen Olbia (särskilt de i Maddalena Archipelago National Park) är fascinerande. Dessutom är vissa bottnar väldigt populära hos dykare. Du kan också prova havskayaking genom att observera sällsynta arter.

Provinsen Olbia Tempio är också känd för sin "Costa Smeralda" som kom ut från landet 1961 på initiativ av prins Karim Aga Khan. På grund av en helt orörd mark, har han byggt lyxiga hotellkomplex som har lockat jetstationen från hela världen som möts där under sommarmånaderna. Under en vistelse på Sardinien på Costa Smeralda kan du säkert träffa kändisar och beundra magnifika båtar, speciellt i Porto Cervo, en mycket social utväg, som ansåg huvudstaden i Emerald Coast. Genom att välja en semester i Sardinien kan du blanda in i lokalbefolkningen och njuta av deras livsstil.

30 km söder om Olbia, är San Teodoro en populär plats där du kan tillbringa en underbar semester på Sardinien medan du njuter av glädjen på stranden och den magnifika naturskönheten. Stationen är en del av Tavolara Punta Coda Cavallo Marine Protected Area.

3. Orosei-viken

Är du en älskare av naturlig skönhet? Gulf of Orosei är ett verkligt paradis som du absolut måste besöka. Boka din hyra Sardinien i Orosei och upptäck regionens skatter. Parco del Golfo di Orosei e del Gennargentu är ett skyddat område som erbjuder en mängd olika landskap (Gennargentu är en bergig massiv) och cirka tjugo kilometer vit sand inklusive den magnifika cala Liberotto. En strand med kristallklart vatten som är mycket populärt bland undervattensfiskeentusiaster och surfare. Många vikar är svåra att komma åt (endast till sjöss eller för de mest erfarna av vissa grusvägar, i gengäld har de bevarat sin vilda skönhet. Under din semester på Sardinien besöker du Bidderosas oas. Det är en riktig juvel bestående av 5 små vikar av vit sand som står i kontrast till havet där smaragdfärgen tar all sin betydelse.

Dra fördel av din vistelse på Sardinien för att upptäcka Orosei, staden syv tusen invånare ligger lite inåt 2,5 km från havet. Det var en gång Baronias huvudstad och har bevarat många byggnader som du kan beundra. Det kommer att överraska dig med prejone vetza (det gamla spanska fängelset) och Don Nanni Guiso-museet, som rymmer en samling små teatrar från hela Europa.

4. provinsen Ogliastra

Denna region Sardinien på öns östra kust tar sitt namn från olivträdet (Ogliastra på Sardinien) och är hem för Punta La Marmora, den högsta punkten på ön: 1,834m. På Sardinien är det inte bara semester med stranden - även om vikarna och de himmelska stränderna (Cala Goloritze, Lido de Orri, Coccorocci ...) som gränsar till ön, förtjänar att själv boka en hyra Sardinien.

Ja, i provinsen Ogliastra kan du gå och vandra bland annat:

La Grotta del Fico: en vacker grotta som endast är tillgänglig med båt och som tar nästan tre fjärdedelar av en timme att besöka. Observera dock: På grund av sina många trappor är denna grotta inte tillgänglig för personer med nedsatt rörlighet. Grotta su Marmuri: anses vara en av de mest imponerande grottorna i Europa. Om du planerar att besöka, förbered dig själv: Temperaturen är cirka 10 °, så ta varma kläder och bra skor från din sardinska hyresbostad så att du kan sätta på dem innan du går in i grottan. Var inte rädd för fladdermöss som talas om men det du nästan aldrig ser. Därefter varar besöket cirka en och en halv och de gigantiska rummen med magnifika stalaktiter och stalagmiter ger dig mållöshet. Su Gorroppu Canyon: platsen är inte gratis men det är verkligen värt ett besök och kommer att glädja trekking entusiaster. Det nuraghiska komplexet i Serbissi som ligger nära Ossini. Den består av en nuraghe med 4 torn, en by och en grotta med två ingångar. Utsikten från tornet är underbart.

5. provinsen Sassari

I nordvästra Sardinien är provinsen Sassari skyldig till sitt huvudstad: Sassari. Namnet på denna stad uppträdde för första gången på 1200-talet, men det har varit bebodd sedan antiken, som visas av Monte d'Accoddi, ett nuraghic-komplex som du kan beundra i omgivningen samt menhirerna och de många nuraghi. Genom att boka din hyra Sardinien i den här provinsen får du välja mellan många aktiviteter.

I Sassari besöker Museo Nazionale Giovanni Antonio Sanna, som erbjuder vackra arkeologiska samlingar, fossiler, keramik, armband, mynt, keramik etc. Stryk genom staden och fördjupa dig i lokalhistoria.

I Castelsardo, låt dig förtrollas av charmen i den medeltida byn som lockar en publik av besökare. Den har en marina och skyddshytter vackra stränder och underbara vikar där du kan dyka i transparent vatten när du är på fritiden. Ett vackert program för din sardinska helgdag.

I Valledoria, simma i ett klart hav och koppla av på den 10 km långa stranden, som är särskilt lämplig för barn på grund av sin sköna sluttning.

Ta chansen att besöka Asinara Park i Porto Torres med din familj eller vänner. Guidade turer kan göras med 4x4 eller med båt. Den här parken, som består av ön Asinara, är en bevarad plats som är avsedd för mark- och undervattensfena och flora. Du kan också hitta 80 vilda arter och se asen av Asinara, som kännetecknas av sin vitvita kappa. Genom att boka en hyra på Sardinien har du all den fritid du vill upptäcka de extraordinära fasetterna i regionen.

Boka ditt semesterboende online eller kontakta oss

Mellan myter och legender är Sardinien en italiensk ö som är fördjupad i historien och präglad av antika civilisationer. Det är framför allt en naturlig juvel, en vild skönhet där landskap och kustlinje är sammanflätade. Gränsat av ett turkosvatten som sublimerar det, kommer ön att erbjuda dig många möjligheter att koppla av i din hyra Sardinien och att förundras medan du njuter av glädjen i havet. Boka ditt boende online och njut av oförglömliga stunder.

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.