Zadar

Semesterhus, stugor och lägenheter Zadar

Välkommen till utzökta Zadar

Zadar är en stad i norra Dalmatien i Kroatien. Staden har ett perfekt läge vid Adriatiska havet och är över 3 000 år gammal och proppfylld med historiska inslag, några redan från romartiden. Zadar bjuder på en spännande blandning av såväl ny som gammal historia och moderna inslag i bar- och uteliv.
Zadar påminner mycket om sin granne tvärs över Adriatiska havet – Italien. Kanske har det att göra med att Zadar styrdes av italienarna innan staden blev en del av Titos Jugoslavien år 1947 ända till 1955 då staden samt resten av landet blev självständigt.
Som ni märker har Zadar många spännande historier att bjuda på, och är idag en av Kroatiens mest expanderade städer – vilket inte är svårt att förstå varför! En resa till Zadar har det mesta man kan önska av en semester.
Upptäck denna fantastiska stad du också!

town with harbour

Sol, bad och natur i Zadar

Zadar är det perfekta stället för all sol- och baddyrkare. Med många härliga stränder i sin närhet utgör Zadar det perfekta resmålet för de som älskar sol och bad. Tänk dock på att majoriteten av alla stränder i hela Kroatien är småstenstränder eller klippstränder så det kan bli lite hårt. Köp en liten bärbar solstol på en av strandbutikerna och njut av det kristallklara vattnet.
Det är inte bara sol och bad som lockar människor till Zadar, utan även naturen! Här finns så många som fem närliggande nationalparker och en hel bunt med gröna, sköna lättillgängliga öar. Öarna har oslagbar natur och det går ett flertal båtar om dagen som inte behöver förbokas.

Att göra i Zadar

Zadar har massa skoj att bjuda på och det finns något för alla smaker och intressen.
Det finns gott om guidade turer om staden i gamla stan som kan göra vem som helst förbryllad över Zadars minst sagt händelserika historia. För den som gillar en annan slags historia finns en guidad Game of Thrones-tur att ta, då många scener från den berömda serie har spelats in i just Zadar.
Åk på en seglingstur i den kroatiska skärgården, boka en kanotsafari på floden Zrmanja, eller ta en guidad båttur genom övärldens alla vattenfall. Listan kan göras lång över roliga och spännande aktiviteter!
Ett absolut måste är en promenad till Havsorgeln och A tribute to the sun. Dessa två konstverk är magiska och bildar tillsammans ett harmoniskt spel av ljus och ljud. Ljudet kommer från Havsorgels 35 metallrör som byggts under en marmortrappa och skapar ljud med hjälp av vågorna som rullar in under trappan. Hit är det många som kommer för att se den vackra solnedgången och hänföras av det harmoniska orgelspelet. Alfred Hitchcock sägs ha kallat just denna solnedgång för världens vackraste under ett besök år 1964.

Semesterhus och lägenheter i Zadar

Zadar är en av de vackraste städerna i Kroatien men ännu har inte turismen tagit över dess charm och dess naturliga skönhet. Ännu finns inga stora hotellkomplex utan det vanligaste sättet är att hyra ett rum eller en lägenhet hos lokalbefolkningen, eller hos oss!
Vi har ett stort utbud semesterbostäder och vi lovar att du kommer hitta något som passar just dig och dina förväntningar. Hyr en lägenhet i Zadar och upplev staden på nära håll och ta del av lokalbefolkningens vardag. Det går även bra att hyra hus i Zadar och få tillgång till trädgård med tillhörande pool. Här bestämmer du själv över din semester!
Upplev denna fantastiska stad och styr din nästa resa till Zadar!

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.