Love nature – bevarandet gäller alla

Interhome Group är ett föredöme när det gäller hållbarhet. Vi betraktar det som vår förpliktelse att efterlämna en intakt miljö åt framtida generationer. Därför kan du som vår gäst ge ett bidrag till klimatskydd under din vistelse i semesterbostaden. Bidraget går oavkortat till vår partner myclimate för klimatskyddprojekt.

Vi har förbundit oss till att skydda klimatet, inte bara gentemot våra kunder och vårt moderföretag Migros, utan även internationellt. Interhome Group har undertecknat FN:s världsturismorganisations “Glasgow Declaration on Climate Action in Tourism” och därmed åtagit sig att minska utsläppen av växthusgaser som orsakas fram till 2030 med hälften och att uppnå netto noll senast 2050.

Läs mer om våra mål och vårt samarbete med Myclimate samt vårt bi-skyddsprogram. Vårt hållbarhetsteam har även sammanställt användbara tips för din vardag och semester specifikt för dig. Hållbarhet har inget slutdatum, varför vi kontinuerligt och ihärdigt engagerar oss för en hållbar semesterhusturism både idag och imorgon.

Biologisk mångfald

Klimatförändringarna har betydande effekter på den biologiska mångfalden, vilket också påverkar turismen. Med biologisk mångfald menas mångfalden av livsformer på jorden, inklusive växter, djur och mikroorganismer. Ekosystemen påverkas av klimatförändringarna och artmångfalden hotas. Detta kan leda till förlust av viktiga livsmiljöer, utdöende av arter liksom förändringar av när och var sådant som blomning och migration inträffar.

Dessa förändringar påverkar turismen direkt eftersom många turister attraheras av naturområden och djurliv. Till exempel kan korallreven som är avgörande för artrikedomen i haven skadas av stigande temperaturer och försurning av oceanerna, vilket gör dem mindre attraktiva för turister. Likaledes kan förändrad utbredning av djur göra det svårare för turisterna att ens få syn på vissa arter vilket negativt påverkar deras helhetsupplevelse.

Även turism i sig kan bidra till klimatförändringarna vilket förvärrar problemen. Turismbranschen bidrar till utsläppen av växthusgaser pga. sin stora energiförbrukning och sitt beroende av fossila bränslen. Hållbar turism minskar koldioxidutsläppen och reducerar de negativa effekterna på naturliga ekosystem - detta är nödvändigt för att mildra de negativa effekterna av klimatförändringar på artmångfalden.

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald har utan tvekan betydande konsekvenser för turismen och branschen måste vidta åtgärder för att minimera sitt bidrag till problemen och anpassa sig till en föränderlig omvärld. Genom att främja hållbarhet inom turism kan vi hjälpa till att skydda den biologiska mångfalden och säkra att även kommande generationer kan njuta av naturen på vår planet.

Save the bee – save our earth!

Klimatförändringar

Klimatförändringarna orsakas av den ökande mängden växthusgaser som koldioxid, metan och kväveoxid i vår atmosfär. Dessa gaser binder värmen från solen och får temperaturerna på planeten att stiga; vilket i sin tur påverkar vädret, havsnivån och naturmiljön. Boendesektorn inom turismbranschen bidrar till utsläppen av växthusgaser pga. sin stora energiförbrukning och sitt beroende av fossila bränsle. Hållbarhet inom turism och användning av förnybara energikällor, reducering av energiförbrukningen och nya strategier för avfallshantering kan medverka till att minimera inverkan från boendesektorn på klimatförändringarna och främja ekologisk hållbarhet.

Renaturering av La Gruère högmosse (Schweiz)

Våra kunder

Under resans gång bör ni absolut besöka lokala sevärdheter, dyka ner i kulturen och lära känna ortsbefolkningen. Ni kan stödja gemenskapen genom att handla lokalt. Undersök de lokala marknadernas levande utbud för att njuta av omgivningens rikedom och autenticitet, samtidigt som ni lämnar ett positivt avtryck i ortens ekonomi och gemenskap. På det viset skapar ni inte bara oförglömliga ögonblick, utan ni bidrar också till en hållbar utveckling, bevarar de resmål ni besöker och skyddar klimatet aktivt.

Vårt engagemang för en bättre framtid sträcker sig utöver våra dagliga affärer. Vi är medvetna om hur viktigt det är att under semestern skydda miljön och vill motivera våra kunder att backa upp oss i denna viktiga uppgift. Därför har vi sammanställt en samling rekommendationer som hjälper er att utan möda positivt påverka miljön under semestern.

Goda råd för att äta hållbart

Goda råd för hållbar ventilation och uppvärmning

Goda råd för hållbara utflykter

Tips för att spara energi

Tips för att spara vatten

Våra partners

Hållbart resande vore inte möjligt utan våra ägare, partners och alla som bistår vår leverantörskedja. Vi tar dem med oss på denna resa, inspereras och lär av varandra, och kräver förändring.

Våra platser

I vårt företag är vi mycket angelägna om välbefinnandet hos både våra gäster och vår miljö. För att uppfylla denna vår förpliktelse undersöker vi hållbarheten av vartenda fritidshus hos oss med hjälp av en checklista. Dessutom har vi ett nära samarbete med husägarna för att kontinuerligt kunna förbättra fritidshusens hållbarhetsaspekter.

Hållbart boende

Animal Welfare

Utmärkelser och priser

Personal

I vårt företag engagerar vi oss starkt för att främja miljömedvetenhet och hållbarhet. I engagemanget för dessa värden ingår att vi försäkrar oss om att varje medarbetare aktivt deltar i initiativet Klimatpuzzle. Projektet Klimatpuzzle är ett gemensamt steg för att öka medvetande om och förståelse för klimatförändringarna. Det omfattar interaktiva workshops där deltagarna under spelliknande former befattar sig med klimatförändringarnas orsaker, verkningar och möjliga lösningar. Här används en kombination av vetenskapliga kunskaper och gruppsamtal för att upplysa varje deltagare och sätta henne i stånd att vidta åtgärder mot klimatförändringarna. Genom att bjuda en plattform för dialog och kunskapsutbyte påskyndar projektet Klimatpuzzle inte bara upplevelsen av brådskan, utan stimulerar även till gemensamma ansträngningar för att bemästra det globala problemet. Vi är övertygade om att förmedla värdefulla insikter genom att låta våra medarbetare aktivt delta i Klimatpuzzle-workshops. De kommer att vara i stånd att kunna ta välgrundade beslut för att skapa en hållbar och klimatresistent framtid.

Frivilligt arbete

Kontor

För att optimera vår inverkan på miljön har vi noggrant undersökt varje kontor inom vår organisation. Det innebär att vi utvärderat strömkällan, värmesystemen och till och med mindre detaljer som papper och rengöringsmedel. Utifrån dessa värdefulla uppgifter upprättar vi tydliga riktlinjer för att förbättra den miljömässiga hållbarheten i våra kontor.

Genom att förstå hur vår verksamhet påverkar miljön kan vi omsätta målinriktade strategier för att minska vårt ekologiska fotavtryck: optimera energikällorna, effektivisera värmesystemen, införa hållbara pappersalternativ och använda miljövänliga rengöringsmedel. Dessa åtgärder är oumbärliga för att inrätta hållbara metoder i våra kontor och minimera hela vår inverkan på miljön.

Genom vårt kontinuerliga engagemang för en ansvarsfull hantering av resurser och en reducering av sopor vill vi i vår bransch ge ett positivt exempel och inspirera andra att följa efter. Vi är medvetna om att även små förändringar kan få stor effekt om de omsätts inom hela vår organisation.

Så trygg är du i ditt fritidshus!

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.