Balaton

Semesterhus, stugor och lägenheter Balaton

Hyr  hus vid Balatonsjön

Med flyg tar ni er lätt till Ungern, så med korta resetider, överkomliga priser och med badområden och stränder som är lämpliga för barn - alla dessa fördelar talar för i år att tillbringa en semester i ett hus vid Balatonsjön. Lär dig mer om denna fascinerande plats och se vad som gör det mer och mer populärt bland kunder från hela Europa varje år.


Balaton - läge och klimat

Balatonsjön, även känd som det ungerska havet, är den största sötvattensjön i Central- och Östeuropa. Intressant, även om Balatonsjön är 77 km lång och 4 till 15 km bred, och därför dess dimensioner är verkligen imponerande, faller den inte ens i de tio största sjöarna i Europa. Sjöns djup är i genomsnitt 3,5-4,5 m, tack vare vilken den har en fantastisk smaragdvattenfärg, som vanligtvis bara finns i världens mest exotiska hörn, som Mauritius eller Karibien.


På sommaren är sjövattnet behagligt varmt (temp. 22-28 grader Celsius) och lika rent som dricksvatten. I Balatonområdet under sommaren finns det 15-20 dagar med en temperatur som överstiger 30 grader, medeltemperaturen i juli är cirka 22 grader, i augusti 24 grader.


Ungerska havet

Sjöområdet är 592 km² och kusten upp till 77 km. Längs strandlinjen finns det många stränder och badområden, mestadels gräsbevuxna, men också sandiga (särskilt på väst- och sydkusten, där vi har sandbotten). De flesta badområden är perfekta för familjer med barn och människor som inte känner sig alltför självsäkra i vattnet, eftersom vattendjupet över flera hundra meter inte överstiger 1-1,5 meter. Balatonsjön är fullt navigerbar, det finns till och med Kékszalag-regatta, vilket betyder "blått band". Regattas väg är mycket spektakulär, eftersom den berör flera huvudstäder Balatonfüred - Balatonkenese - Tihany - Keszthely - Balatonfüred, och hela avståndet är över 160 km - I år kommer tävlingen att äga rum i juli, från 18 till 20.


Balatonsjön - tips och tricks

 • Boende vid sjön Balaton - hus vid sjön
 • Boende vid Balatonsjön - semesterboenden
 • Stugor vid Balatonsjön med en pool
 • Billiga hus vid Balatonsjön

Semester med familjen vid Balatonsjön

Om du planerar en semester med din familj kan du boka dina hus vid Balatonsjön nästan i mörkret. Förutom de tidigare nämnda fördelarna, såsom ett trevligt klimat utan trött värme eller mild nedstigning till vattnet och breda välskötta stränder, imponerar Balaton med infrastrukturen för familjer, i området finns det många vattenparker och temaparker, och i de flesta restauranger har vi separata lekplatser för barn . När du letar efter boende, se till att vi besöker våra semesterbyar vid Balatonsjön. Förutom barnpoolen med en rutschkana finns det olika former av underhållning - lekplats, minigolf, animationsaktiviteter, volleyboll, biljard eller bowling ... När barnen är upptagna kan vi gå till gymmet utan problem, spela några uppsättningar volleyboll eller bara lata dig på en solstol med en bok och en drink med fingret.

Semester med din hund vid Balatonsjön

Hundägare på listan med kriterier som styr deras val av semesterboende har också om de väljer ett fritidshus där husdjur är tillåtna. Våra ägare förstår att när vi åker på semester inte vill skilja med någon familjemedlem, varför vi i vår databas har många hus vid Balatonsjön för en semester med hund. Balaton är en av drömdestinationerna för att resa med en hund, eftersom den bara varar i några timmar, och därför kommer pooch inte att bli trött på långvarig tvingad passivitet, och antalet stopp är minimalt. Djurvänliga fritidshus kännetecknas främst av ett stängt område där vårt husdjur kan springa och göra vad som helst, utan att vara rädd för att skada något eller - frestas av en intressant lukt - på en ensam forskningsekspedition. Naturligtvis, när du går en promenad till staden, kom ihåg koppeln, för raser som anses aggressiva, också munningen. På de flesta stränder är det tillåtet att ta hunden, under förutsättning att korrekt hygien upprätthålls, medan simning i Balaton i offentligt bad vanligtvis är förbjudet. Om du vill njuta av vattnet kul med ditt husdjur utan några hinder, måste vi leta efter obevakade badområden eller platser där samtycke är tydligt markerat på informationstavlan, till exempel på Fonyod hundbadområde, vars yta är över 1000 kvm, djur är försedda med speciella parasoller, egen tillgång till stranden och ytterligare skräpburkar.


De 10 mest populära platserna på Balatonsjön

 1. Balatonfured boende
 2. Boende i Balatonalmadi
 3. Boende i Balatonmariafurdo
 4. Tihany boende
 5. Siofok boende
 6. Boende i Balatonkenese
 7. Boende Szantod
 8. Boende Balatonboglar
 9. Boende Fonyod
 10. Boende i Balatonbereny

Stugor med pool vid Balatonsjön

Din drömsemester vid Balatonsjön, förutom det rika paketet. Underhållningen som tillhandahålls av de omgivande stränderna och städerna kan göras mycket bekvämare genom att boka ett hus med en pool vid Balatonsjön. Förmodligen borde ingenting vara övertygat om fördelarna med denna form av vila. Egen pool är en sensationell sak. Allt du behöver göra är att kasta ner på det på morgonen för att omedelbart tvätta bort all din dåsighet och få energi för hela morgonen. Efter en dag med sightseeing, bara några minuters plask i poolen för att återta förlorad styrka. Poolen är också en utmärkt lösning för barnfamiljer - när våra små (från 3 till 103 år gamla) plötsligt stänker från poolen, kan vi koppla av med ett kaffe, ett glas lokalt vin och fånga de försenade delarna av din favorit


5 sevärdheter vid Balatonsjön som är värda att se  

1. Tihany - lavendel och paprika Halvön Tihany är en plats som får oss att tro att vi plötsligt befann oss inte i Ungern, utan i den doftande lavendel från Provence eller på Toscana kullar. Det finns inte bara en charmig stad med sevärdheter som är värda att se, utan också många vingårdar, omfattande lavendelfält och vandringsleder. Redan närmar sig Tihana, känner vi den allestädes närvarande doften av lavendel. Den är inte bara omgiven av lavendelfält, utan också bokstavligen full av butiker som erbjuder lavendelprodukter. Börjar med kosmetika - tvålar, oljor eller schampon, till doftande armfulla lavendel för att hänga i garderoben, till porslin och textilier med ett karakteristiskt motiv. Särskilt modiga kan de gå till lokala pubar, i några av dem kan du dricka en lavendelöl som smakar ... Hmm ... Om något smakar sämre, åtminstone enligt vår mening, är det bara den berömda rosstinkturen från Bulgarien.


Tihany har också ett andra ansikte, nämligen lukten av paprika, Ungerns nationella grönsak. Ett måste för alla som åker till staden är paprikahuset, eller PaprikaHáz. Det finns inte bara dekorativa massor med paprika, en populär plats att ta bilder, utan framför allt delikatesser med peppar du bara kan föreställa dig - torkad peppar i burkar, olja med peppar, pasta, chili, söt och varm pepparpulver ... Utan Oavsett om du hyr ditt fritidshus vid Balatonsjön i Tihany eller i närheten Balatofured, kan du definitivt inte missa dessa attraktioner.


2. Underjordiska Tapolca sjön Staden Tapolca ligger inte vid sjön själv (och cirka 30 minuter med bil från Keszthely och 40 från Tihana), men det är fortfarande värt att komma hit eftersom du hittar en riktigt unik attraktion här: den underjordiska sjön. Om du inte kan slå, ange namnet på engelska: Lake Cave Tapolca. Här under staden finns det stora grottor fyllda med vatten, så stora att en båttur är en populär attraktion. Rutten är inte lång, men rekommenderas inte för familjer med små barn som lätt kan vara rädda. De som är villiga kan också besöka den utställning som ägnas åt regionens geologi med foton och visar i 3D.


3. Aquapark Granit Gyogyfurdo Skapandet av vattenparken är förknippat med en oerhört intressant historia. Tja, de varma källorna här upptäcks av misstag av oljeprospekterare. Sedan denna upptäckt har den sömniga, fridfulla staden förändrats till en livlig stad. Aquapark har vuxit snabbt och har för närvarande så många som 25 öppna och inomhuspooler, tack vare vilket det inte bara blivit ett av de yngsta termiska komplexen, utan också den modernaste. Kom dock ihåg att Zalakaros själv inte ligger precis vid Balatonsjön. Det ligger i den sydvästra delen av Ungern, 40 km söder om sjön, mot den kroatiska gränsen.


 4. Vingårdar vid Balatonsjön

Alla som hyr en stuga vid Balatonsjön hittar ett paradis för vinälskare (särskilt vitt, eftersom rött saknar den smaken som bara middagstidens timmar ger)! Nästan hela sjön domineras av gröna sluttningar täckta med vinstockar, från vilka riktigt bra viner tillverkas och till mycket trevliga priser för den polska portföljen. För att smaka på den lokala drinken är det värt att åka till Badacsona, en stad som är berömd för sin Olaszrizling-vinproduktion. Du hittar också många vingårdar samt möjligheter att dricka gott vin i Csopak - leta efter tecken med inskriptionen bor. Vin är en av de saker som är värda att ta med som souvenir från Ungern. I bra vingårdar av bra klass kostar vin cirka 1400-2000 forints.


5. Elmeny Park När vårt barn blir uttråkad av alla attraktioner som erbjuds av våra semesterbostäder vid Balatonsjön (detta är förmodligen omöjligt), kan vi gå till familjens temapark Elmeny Park som ligger mellan Balatonfüred och Veszper. Skaparna har gett attraktioner för hela familjen med barn, oavsett ålder. Förutom repparken med rutter med olika svårighetsnivåer, klättringsvägg, fyrhjulingar, gå kort eller skjutbana, där du kan spela rollen som Robin Hood och testa dina bågskytteförmågor, vi har en lekplats eller en plats för en familjepicknik, såvida vi inte föredrar att prova specialiteterna i den lokala restaurangen, som serverar internationell mat snarare än typisk ungersk. En ytterligare fördel med parken är det mycket låga priset för inträde (cirka 20 zloty), även om du måste komma ihåg att vissa attraktioner betalas i tillägg.


Boende nära terminen Ungern är ett land med varma källor och termiska vatten - Balatonsjön är inget undantag. Allt du behöver göra är att boka boende på Balatonsjön nära termalbaden för att kunna ladda batterierna i ett av de många termalbaden och spaen runt sjön. Värkande leder, trötta muskler, allestädes närvarande stress eller helt enkelt förnyelse - oavsett vad som är fel, varma källor, bad, bastu och ångbad hjälper oss att verkligen koppla av.


I närheten, i sjön Heviz, kan du också ta ett lerbad. Den här lerans mineralsammansättning och radioaktivitet gör den till ett läkemedel för personer som lider av reumatism eller kvinnors sjukdomar. Sjön är också en favoritplats för människor som älskar att bada året runt - när det blir kallt täcks sjön av känslig ånga, vilket bibehåller en behaglig vattentemperatur.

Ungersk mat

I undersökningen om Ungerns favoriträtter vann vinnaren utan tvekan - Újház buljong, andra - bönegryta, följt av fiskesoppa och fylld kål. I kategorin godis fanns det inte heller några överraskningar: madártej (vaniljmjölkadefert med protein), Dobosz-kaka, somlói galuska svampkaka med choklad och vispad grädde) och pannkakor. Att vara i Tihany är det värt att besöka restaurangen Tihanyi rétesház és lángosozó, som ligger nära paprikahuset och beställa langosza (en slags pannkaka från friterad jästdeg) med gräddfil och ost, men det är också bra i versionen med gulasch. Alkohol är en oskiljbar del av det ungerska köket, som inte bara är ett tillskott till en måltid utan en del av det. Soppan baserad på äpplen och skivorna från Agárd och benen i vitt vin från Magony Cellar är rätter som har gett ungerska restauranger flera Michellin-stjärnor.


Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.