Istrien

Semesterhus, stugor och lägenheter Istrien

Hyra hus och lägenheter i Istrien

Istrien är ett av de vanligaste valen för våra kunder som planerar att resa till Kroatien. Dess största del ligger på Kroatiens territorium, men små fragment hör också till Slovenien och Italien. På 445 km kusten hittar du en mängd olika exempel på mångfald: pittoreska landskap, charmiga städer, fiskebyar och hamnar, turkos hav och Medelhavet vegetation, som påminner om de vackraste utsikten över Côte d'Azur eller Provence, - allt detta gör din vistelse i Istrien njut av oväsentlig popularitet. Boka ditt hus eller lägenhet idag och börja planera din drömsemester.

Istrien - hur man kommer dit?

En bestämd fördel med Istrien är dess läge. Från Warszawa kör vi hit med bil i 13 timmar, men redan från Krakow eller Katowice bara 9-10. Eftersom Kroatien tillhör Europeiska unionen är ankomst möjlig på grundval av ID-kort (vi påminner dig om ID-kort för barn, oavsett ålder), inget pass krävs. Nyligen kan du också komma till Istrien med flyg, flyg till Pula finns från Warszawa och Gdansk, hela resan tar ca 2 timmar.

Istrien - vad rekommenderar du? - Boende i Istrien - hus och lägenheter i kampanj

- Hus och villor med pool i Istrien

- Hus och lägenheter i Istrien nära havet

- Semester med ett djur i Istrien

- Istrien - semester för familjer med barn

Besöka Istrien

Många människor associerar Kroatien huvudsakligen som ett typiskt semesterland, med stränder och rekreation och vet inte vad man ska se i Istrien. Under tiden har Kroatiens historia och de starka influenserna av olika kulturer, från romerska till venetianska perioden till de typiska Balkan-kulturella elementen, gjort Istrien till en plats där man kan se både antika amfiteater, medeltida befästningar och kvarlevor av den muslimska kulturen i Turkiska imperiet. Denna vackra halvön magnetiserar med sina intima gator, gamla monument och några av de modernaste marinorna på Adriatiska havet.

Topp 10 destinationer att besöka i Istrien

-Bostäder Porec

-Bostäder Pula

-Overnattning i Umag

-Bostad Labin

-Bostäder Rovinj

-Bostad Buje

-Bostad Pazin

-Bostäder i Rabac

-Bostäder Duga Uvala

-Fazans boende

Medeltida Labin

Labin är en av de mest intressanta städerna i Kroatien. Det kallas ibland som den medeltida pärlan i Kroatien, men också staden gruvarbetare, eftersom den här staden ligger mellan havet och bergen och det mesta av dess historia är skyldigt i sin historia att gruva. Men om du tycker att Labin ser ut som en typisk gruvstad i Silesien, är gamla stan perfekt bevarad, renoverade hus och hyreshus och medeltida gator fyllda med förtrollad atmosfär av konstnärer. Vid varje steg kan du se små krogar och restauranger med utsökt fisk och skaldjur. I den gamla staden borde du definitivt se den permanenta utställningen som ägnas åt gruvdrift i Stadsmuseet, du borde också komma in i klocktornet, som erbjuder utsikt över hela området.

Poreč - en stad med utsikt över Italien

Vackert beläget vid Adriatiska havet, är Poreč känt för sina vackra monument, som är resterna av bysantinskt inflytande. De mest kända av dem, basilikan Euphrasius, som slutfördes på 8-talet 1997, inkluderades i UNESCOs lista över kulturarv. Basilikan (som faktiskt är en katedral) är verkligen imponerande - hela bysantinsk prakt och monumentalism i en byggnad. Begränsa inte

I mitten ser du vackra tidiga kristna fresker. Poreč är inte bara en plats där du kan beundra soluppgången med utsikt över Italien, som sitter på balkongen i din semesterlägenhet. Om du känner för det kan du gå på färjetur till Venedig. Resan tar ca 2,5 timmar, så om du vill spendera lite mer tid på plats, välj tidigaste tid eller tänk på boende.

Rovinj - Medelhavet äventyr

Italienska influenser i Kroatien är synliga vid varje steg. De som drömmer om att spendera sin semester där fikon och apelsiner växer i trädgården och där den rusande lukten av lavendel svävar runt, bör besluta att hyra ett hus eller lägenhet i Rovinj. Denna lilla stad (mindre än 15 000 invånare) ligger på Istriens halvö, och dess äldsta och mest attraktiva del av staden är omgiven av Adriatiska havet på tre sidor. De karakteristiska vita byggnaderna och de röda kakelarna kombineras med de typiska italienska eller franska smala kullerstensgatorna, som är nästan omöjliga att korsa på grund av de många båsens och gatuförsäljarna, det verkar som om vi befann oss i Italien oväntat. Om du letar efter Gamla stan, gå bara till kyrkan St. Euphemia. Detta är inte bara den högsta byggnaden i Rovinj, men också den högsta punkten i gamla stan, vilket gör det torn över omgivningen. Dessutom är kyrkans klocktorn, byggt som tornet på Markusplatsen i Venedig, ett karakteristiskt ställe för möten och till och med dejting.

En romantisk legend är kopplad till Rovinj: St Euphemia försvann från Konstantinopel en stormig natt och hittades på stranden i sin vita marmorsarkofag av fiskare i Rovinj vid gryningen den 13.07.800. Hittills är Euphemia stadens skyddshelgon och hjälper sina invånare i sitt vardag, eftersom det är väl synligt för alla och från en höjd av 60 m indikerar vindriktningen. Om du tittar på ditt eget land meddelar det dåligt väder, men om man tittar mot havet kan man förvänta sig vackert väder.

Semester i Pula

Pula är en annan kroatisk stad där inflytandet från forntida civilisationer har bevarats. En av de viktigaste monumenten i Istrien och den plats där vissa människor börjar planera ett besök på Istriens halvö, är amfiteatern. Den här i Pula är den tredje största i världen, efter det romerska colosseumet och den franska amfiteatern i Nimes. Även om du har sett det i Rom tidigare, tveka inte en stund, eftersom denna enorma marmor amfiteater överlevde i ett bättre skick än Colosseum. Om du planerar att tillbringa din semester i Istria i Pula och det är inte en familjesemester är det bäst att välja en lägenhet som ligger nära hamnen. Här hittar du inte bara de största turistattraktionerna, utan också en passagerarfartyg, en lyxbåt, där du kan hyra eller hyra en båt för en kort kryssning. De bästa pubarna, restaurangerna, krogarna och diskoteken är också koncentrerade runt hamnen.

Hum - den minsta staden i världen

Inte ofta har vi möjlighet att se live exemplet av attraktionen som ingick i Guinness Book of Records. Så när du är i Istrien borde du åtminstone titta på Hun, en vackert belägen stad med bara två gator och bara 14 personer som bor i den, enligt Wikipedia, även om andra källor säger att antalet varierar från 14 till 22 , vilket fortfarande är ett imponerande antal, eftersom vi bara har nästan 20 fritidshus i Istrien för mer än 15 personer, så hela befolkningen i staden skulle passa bekvämt in i en av dem.

Villor med privat pool i Istrien för familjesemester

Att planera en semester för familjer med barn innebär många saker att tänka på i förväg. Relativt lättast i det här sammanhanget är att komma till Istrien med en baby - det enklaste sättet att starta tidigt på kvällen, när vår lilla ännu sover, och på morgonen kommer vi att vara där, så i värsta fall, vi har bara 2-3 timmar att underhålla den lilla. Välja boende kan vi bestämma till exempel på ett populärt sommarhus i Kroatien på campingplatsen, men det är mycket bekvämare att hyra ett hus med privat pool i Istrien. Vi kan hyra det tillsammans med vänner eller familj, så det kommer att bli mycket billigare och vi har en garanti för en lugn vila - utan det buller från den exakta tiden av lurbarn, utan publiken över poolen. Bara du, is kaffe, bok, bekväm solstol och 2 timmars fred - simning, sola, bra detektivhistoria ... 100% frihet, oberoende och avkoppling.

Lägenheter nära havet

Istrien halvön är en av de platser där du kan hitta sandstränder i Kroatien. Därför, om du vill spendera så mycket tid i havet, borde du vara intresserad av att hyra en lägenhet i Istrien vid havet eller på kort avstånd från stranden, som 500 meter. Detta är avståndet som gör det möjligt för dig att fritt gå till havet, även med en intressant liten pojke som stannar vid syn på någon bil eller ett träd. Kom ihåg att strandutrustningen inkluderar skor för vatten, för även på sandstränder finns risk för att man slår havsborre, och botten kan fortfarande vara lite stenig. Du behöver också ett strandparaply och en bra karimata, eftersom den kroatiska sanden är hårdare än vår. Lyckligtvis är den stora fördelen med en självstyrd semester att när du reser med flyg behöver du inte begränsa dig själv när det gäller bagage och har fortfarande mycket utrymme för souvenirer från din semester.

Upptäck de läckra smakerna av istrisk mat

En semester i Istrien är den bästa tiden att upptäcka det lokala köket. Istrien köket är en blandning av olika traditioner, som utgör en utomordentligt god helhet och återspeglar riktigt regionens värderingar. Lokala rätter skapas på basis av färska ekologiska produkter, mot vilka man ser ut fikon, getmjölk, fårost, fisk, skaldjur och tryffel, som är en märklig utställning i regionen. Vill du uppleva atmosfären i de populäraste restaurangerna i Istrien? Beläget i Pula Milan kommer du att njuta av utsökta skaldjurssaker, närliggande Valsabbion - Medelhavskaket i en mycket original version, och Alla Beccacia - vilda rätter. På restaurangen Zigante i Livade smakar du en mängd olika delikatesser med tryffel.

Istrien är en dröm semesterdestination för alla. Oavsett om du drömmer om att bara sola och bada, leta efter unik arkitektur och natursköna landskap, drömma om en romantisk resa för två eller leta efter en familjesemester, boka boende i Istrien idag och njut av din kommande semester.

Semesterhus och lägenheter i Istrien

Hit ska du om du vill ha ett riktigt Mästarnas Mästare-hus! Merparten av våra semesterhus i Istrien håller hög standard med privat pool och fantastiska vyer över både hav och landskap! Att hyra hus i Istrien utgör den perfekta semestern. Här kan du koppla av ända in i själen och bara njuta av lugnet. Vi har semesterhus i Istrien i alla storlekar, från tvåmanna-lägenheter till hus för hela familjen. Istrien har även gott om barnvänliga campingparker med stugor och husvagnar med självhushåll där alla bekvämligheter finns på området, såsom flera pooler och restauranger. Att hyra semesterhus och lägenhet i Istrien har allt du kan önska! Prova du också!

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.