Schweiz

Semesterhus, stugor och lägenheter Schweiz

Stuga Schweiz

Schweiz är ett attraktivt semestermål. Människor från hela världen kommer hit. Schweiz är ett mycket gästvänligt land, där det också finns mycket att göra. Boka ett semesterhus eller lägenhet i Schweiz och du kan ta en stadstur till Bern, Zürich, Basel eller Genève. Eller hyra en skidstuga och spendera en vinterferie i Övre Valais i de schweiziska Alperna. Skidåkning, längdskidåkning, snowboard eller vandring: vad föredrar du? Välj den årstid du väljer och njut av en underbar semester året runt i ett fritidshus i Schweiz.

Bekväm semester i Schweiz

Vill du åka på en vacker bergtur, en båttur på en av de många sjöarna eller åka skidor på kilometer av pister? Det här är bara några av de många aktiviteter du kan göra under en semester i Schweiz. De många vintersporterna i Schweiz erbjuder många möjligheter och vackra fritidshus för att göra semestergästerna känna sig som hemma. Bekväma och lyxiga fritidshus finns ofta i Schweiz, där du är säker på att uppleva en topp semester!

Stuguthyrning i Schweiz

Ett fritidshus i Schweiz betyder ett stugor i ett land som är mycket mer mångsidigt än många tror. Naturligtvis har Schweiz berg och naturligtvis går du dit för vintersport, men Schweiz är så mycket mer. Schweiz är också ett vackert land för sommaravkoppling i bergen och dalarna, simma i en av de vackra sjöarna, besöka städer med historia och arkitektur och snygg shopping. Oavsett om du är skidåkare, vandrare, historiafläkt eller shopaholic, har ett semesterhus i Schweiz mycket att erbjuda.

Alperna, platåerna och Jura

Förutom ett litet område i nordvästra Schweiz har Schweiz 3 karakteristiska landskapstyper. De flesta av Schweiz, ungefär hälften, är täckta av Alperna med spektakulära toppar men lika vackra dalområden som Engadin och Surselva i kantonen Graubunden. Alperna täcker ungefär den sydöstra delen av Schweiz och på norra sidan omvandlas de till schweiziska platån. Specifikt är Berner Oberland ett av de viktigaste turistområdena i Schweiz med kända toppar som Jungfrau, Mönch och Eiger.

Schweiziska platån

Den schweiziska platån, även känd som Mittelland, bildas av platta och kuperade områden i en höjd av 400 till 600 meter. Detta gör området mycket lämpligare för städer och vi kan se det. Området är cirka 30% av det totala området, men två tredjedelar av alla schweiziska människor bor i städer som Bern, Zürich och Freiburg, och de flesta företag finns också där. Platsen ligger i centrala Schweiz och går från Genèvesjön till Bodensjön.

Schweiziska Jura

På gränsen till Frankrike och Schweiz hittar du schweiziska Jura. Detta är ett mindre känt bergsområde, som står för endast ca 10% av den schweiziska ytan, men är fortfarande en mycket trevlig plats för ett fritidshus i Schweiz. Jurabergen karaktäriseras av sina fängslande former och är mycket woody. Träd växer på många backar, från lövträd upp till ca 800 meter hög och barrträd på de högre sluttningarna.

Bergsporter och vintersport i Schweiz

Om 50% av landet är täckt av alpintoppar och dalar, måste sport som bergsklättring, isklättring och vintersport vara i schweizens gener, och det är sant. Många alpintoppar är fantastiskt vackra och säkert är symbolen för Schweiz, den 4478 meter höga Matterhorn, en magnet för klättrare och tittare. Du kan ta Glacier Express från St Moritz till Zermatt, där berget majestiskt tornar över. Många alpina sluttningar är mycket lämpliga för skidåkare och konceptet vintersport uppfanns i St Moritz, där en hotellägare undrade hur han kunde locka sina engelska turister till bergsområdet även på vintern.

Initialt handlade det om att åka skidor, men idag är vintersport en mångsidig semesterform med många olika aktiviteter. Från och med skidåkare, svarta sluttande fläktar, längdskidåkare, snowboardåkare och off-skidåkare kan alla åka till Schweiz och det finns ett skidområde för alla som passar hans eller hennes behov. Förutom de vanliga sporterna finns det också fler och fler alternativa vintersportar. Rodelare, glaciärskidåkare, skidåkare och curlingentusiaster kan också besöka moderna vintersportscentra som Vaudoises-alperna. En vintersportshytte i Schweiz är därför utgångspunkten för en underbar semester.

Schweiz, ett speciellt land

Schweiz består av 26 kantoner, som alla är starka självständiga. Så när du besöker handlar du inte bara om schweiziska lagar, men framförallt med de avtal som gäller inom canton i fråga. Schweiz är känt för sin neutralitet och är därför inte medlem i Europeiska unionen. Du betalar med schweiziska franc och det är just på grund av denna neutralitet att Schweiz har en mycket internationell inriktning. En stad som Genève är hem till många internationella organisationer. Och eftersom Schweiz ligger centralt i Europa och historien har påverkats av grannländerna, har Schweiz inte mindre än 4 officiella språk. Tyska, franska, italienska och romanskanska kan du komma över dem alla på din resa genom Schweiz.

Kulinarisk Schweiz

Du kan njuta av en utsökt måltid i Schweiz och beroende på var ditt fritidshus i Schweiz ligger, kommer du att behandlas till olika specialiteter. Det finns självklart ett antal kända rätter, som fondue, raclette och rösti, men du hittar även dina egna specialiteter i varje region. Schweiz har ett antal speciella ostar, som gruyère eller emmentaler.

Schweizisk choklad

Den schweiziska chokladtraditionen har en helt annan ordning. Choklad har gjorts i Schweiz länge, men på 1800-talet uppdagades nya produktionsmetoder som gav kvalitet till en hög nivå. Schweizerna uppfann också mjölkchoklad. Schweizarna vet att deras choklad är mycket bra, de är de största chokladätarna själva.

Schweiziskt vin

Den stora variationen i landskap, natur och klimat i de olika regionerna återspeglas i vinet. I mer än 2000 år har druvor odlats och vin producerats på schweizisk mark. De viktigaste vinregionerna i landet är Wallis, Vaud (Lavaux), Genève och Ticino. Om ditt fritidshus i Schweiz ligger i ett av dessa områden, var noga med att prova några av de lokala produkterna.

Övrig verksamhet i Schweiz

Naturligtvis länkar alla bergen till skidåkning, längdskidåkning, snowboard och andra vintersporter. Men bergen erbjuder så mycket mer om du har ett fritidshus i Schweiz. Till exempel kan du ta utmärkta promenader där. Schweizarna har tillhandahållit cirka 50 000 kilometer vandringsleder, som alla är tydligt markerade. Saker som den genomsnittliga längden på vandringen och svårighetsgraden, hittar du allt på tydliga beskrivningar och tecken. Vart du än har ett fritidshus i Schweiz finns det alltid gott om promenader i närheten. Och glöm inte att ta med din hund en trevlig promenad, för att ett fritidshus med hunden i Schweiz är lätt att hitta.

Cykling i Schweiz

Även för cyklister har Schweiz mycket fler möjligheter än man ofta tänker och vi talar verkligen inte bara om mountainbike. På många tågstationer kan du hyra en cykel och landet har över 3300 kilometer väl underhållna och sammanlänkade cykelvägar. Cykeln du hyr på en station kan lämnas in vid slutpunkten. Även för älskare av in-line skridskoåkning finns det många möjligheter och rutter på alla svårighetsnivåer.

Vattensporter på de schweiziska sjöarna

Många människor inser inte hur rik på vatten Schweiz är och hur många vackra sjöar finns det för vattensportentusiaster. Naturligtvis är det de stora och välkända sjöarna som Genèvesjön, Neuchâtel-sjön och Bodensjön, men även Lugano och Lago Maggiore är särskilt populära bland turister. Sjön ger en helt annan bild av Schweiz, moderiktigt och snyggt, men också Medelhavsområdet och erbjuder alla möjligheter till segling, vattenskidåkning, paddling, rodd eller dykning. Och naturligtvis hittar du vackra sjöar över hela landet för bara en trevlig simtur. Det gör också Schweiz till det ultimata landet för familjesemester och anläggningarna är fullt utrustade för det. Det finns ett brett utbud av barnvänliga fritidshus i Schweiz. För dem som vill göra det helt perfekt, är det inga problem att hitta ett vackert fritidshus med pool i Schweiz.

För övrigt finns det också mycket att se på sjöarna i Schweiz, för på öarna och på bankerna hittar du ofta vackra byggnader, slott eller gamla ruiner. I Cannobio kan till exempel ruinerna av medeltida slott, Castelli di Cannero, hittas på tre öar.

Konst, kultur och städer i Schweiz

Schweiz är litet, men ligger i hjärtat av Europa och visar en blandning av olika kulturer och influenser från grannländerna, särskilt Tyskland, Frankrike och Italien. Detta återspeglas i arkitekturen med sina många medeltida men även romanska byggnader. Många schweiziska städer är underbara att utforska.

I Zürich kommer du säkert inte att bli uttråkad när du besöker den pittoreska gamla Altstadt med den gotiska basilikan Fraumünster eller Grossmünster med sina två torn. Bern är värt ett besök med sitt medeltida centrum, de vackra medeltida portikalerna i shoppingområdet och Nyddeggbron. Genève och Lausanne med deras romanska arkitektur och katedraler bör också besöks om möjligt. Precis som alla andra vackra städer och byggnader, som de vackra slottarna i Bellinzona. Och om du inte gillar kultur eller arkitektur, är utbudet av affärer för shoppare över genomsnittet, speciellt om du vill köpa choklad eller klockor. För det är Schweiz naturligtvis platsen att handla.

Museer, utställningar och teater i Schweiz

Mängden museer, utställningar, teater och konserter i de schweiziska städerna kommer gärna överraska dig. Schauspielhaus i Zürich är definitivt värt ett besök. Det anses vara en av de mest kända tysktalande teatrarna i Schweiz. Och var noga med att kolla dagordningen när du lämnar till ditt fritidshus i Schweiz, för i många städer finns det roliga festivaler året runt. I Basel kan du till exempel besöka tre-dagars Basler Fasnacht, med sina stora maskerade fester och gatuparader. I Montreux varje år i juli äger den internationella jazzfestivalen plats.

Schweizisk ostfondue

Mysig ostfondue med varandra, tycker du om det ännu? Schweiz är verkligen en överraskning när det gäller mat. Naturligtvis känner du till det här semesterlandet med utsökta ostar, men även den schweiziska choklad är en delikatess som inte får missa. Vem vet inte den Milka-ko som betar i Schweizens rullande berg? Upplev din egen Milka-reklam nu och kom och njut av en av våra vackraste semesterbostäder i Schweiz.

Alpstugor på berget

Hyr en egen klassiska alpstuga, även kallad chalet, i en de vackraste skidregionerna i Europa och bli garanterad en perfekt skidsemester för alla vintersportsälskare. 4 Vallées är den mest populära skidregionen i Schweiz och består av sex större skidorter: Verbier, La Tzoumaz, Nendaz, Veysonnaz, Les Masses och Thyon. Oavsett nivå så kommer du finna en perfekt backe för just dig och dina skills. Hyr en av våra stugor eller lägenheter i Valais och få ut det mest av din skidsemester. En av alla fördelar med skidåkning i Schweiz är att samtliga backar ligger på så pass hög höjd att förhållandena nästan alltid är perfekta!

Citytrip i Schweiz

Zürich, Basel, Bern, alla städer med en rik historia. Du kan besöka många museer, historiska byggnader och vackra torg och lära dig mer om Schweizens historia. Du kan också kombinera ett besök i en stad med en vistelse i exempelvis en av de många sjöarna i Schweiz. Kan du tänka sig att bo i ett idylliskt fritidshus i Schweiz, direkt på sjön? På så sätt kan du kombinera en avkopplande strandferie med en intressant stadsferie på en gång. Interhome erbjuder många fritidshus där du kan hålla dig flexibel: det betyder att du också kan stanna några nätter i stugan och det är inte nödvändigt att köpa minst en veckas vistelse.

Ett fritidshus i Schweiz

Schweiz är varierat och erbjuder rätt plats för alla slags semester. Oavsett om du letar efter en lägenhet i Schweiz eller ett fritidshus i Schweiz, finns det ett brett och varierat erbjudande. Var noga med att kolla in stugan senast i Schweiz, då kanske du kan lämna den här veckan redan!

Inklusive personlig service.

Med Interhome har du alltid en kontaktperson på plats. I stora semesterregioner kommer du att välkomnas av vårt team på det lokala servicekontoret. På detta kontor kan du hämta dina nycklar och här kan du få information om ditt semesterhus och regionen. Vår personal är alltid redo att ge dig råd om fritidsaktiviteter, dagsutflykter eller andra aktiviteter som du kanske vill göra.

Behöver du en buggy eller vandrare, en barnstol eller en extrasäng? Vill du hyra cyklar eller segways, eller till och med vara kapten på en privat båt? Inga problem! Du kan utnyttja våra omfattande tjänster på många av våra servicekontor. På begäran kan vi gärna hjälpa dig att transportera ditt bagage, ordna flygplatstransfer och organisera utflykter och evenemang.

Vänligen kontakta vårt servicekontor på din semesterort för att få mer information om de extra tjänster vi erbjuder. Vårt team ser fram emot att välkomna dig.

Att resa till ett semestermål där det inte finns något servicekontor? I så fall välkomnas du omedelbart vid ankomsten på plats av vår nyckelhavare, som kommer att ge dig nycklarna, visa ditt boende och vara där för att ge dig information om plats och region.

Bra att veta

  • Språk: Tyska, franska, italienska och rätoromanska.
  • Valuta: Schweiziska France (CHF)
  • Nödnummer: 112
  • Tidsskillnad: 0h (CEST)
  • Flygplatser: Zürich International Airport (ZRH), Aéroport international de Genève (GVA), Bern Airport (BRN)
  • Dricks: Dricks är inkluderat i priset, men det uppskattas alltid att avrunda uppåt.
  • Eluttag: 230 V / 50 Hz. Ingen adapter behövs.

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.