Nice

Semesterhus, stugor och lägenheter Nice

Hyra hus i Nice för att utforska den franska Rivieran

Vem har inte drömt om att någon gång få semestra i härliga Nice? Staden är mycket lätt att nå genom sin centrala SNCF station, busstation och flygplats. Nice, även huvudstad i Côte d'Azur regionen, ligger mellan Cannes och Monaco och är belägen bara några kilometer från den italienska gränsen. Det är därför en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka de många sevärdheterna i Côte d'Azur området. Innan du bokar ditt boende i Nice så tänk till kring dess geografiska läge så att du bokar ett boende som ligger bra beläget för att upptäcka platserna du vill se i området.

Genom att välja någon utav våra många centrala lägenheter i Nice så ger du dig själv de bästa möjligheterna att upptäcka hjärtat av staden med sina vackra, gamla stadsdelar. Om du föredrar avkoppling och stranden, välj då att hyra en lägenhet nära stranden eller vid den berömda Promenade des Anglais (inte långt från stadens centrum) och passa på att unna dig själv ett boende med havsutsikt. Vill du hellre bo i ett hus? Du kommer antagligen behöva bo något utanför centrum för att hitta ett hus istället för en lägenhet att spendera din vistelse i. Högre upp i staden kommer du säkert även där att hitta det perfekta semesterboendet och njuta av en magnifik utsikt över Baie des Anges från Nice till Saint-Laurent du Var.

Nice - med sin vackra strand och strandpromenad

Nice, en av de mest populära destinationerna på den franska Rivieran, gör valet av en semesterlägenhet i Nice till ett säkert kort! Staden är världsberömd och dess berömda Promenade des Anglais är definitivt en utav många anledningar till stadens berömmelse: en 7 kilometer lång strandpromenad kantad av det djupblå havet och stränderna - mitt i centrum! Det är en mötesplats för besökare, vandrare, joggare och cyklister som har turen att kunna njuta av en nästan milslång strandpromenad. Du kommer högst troligt att gå på denna strandpromenaden någon gång under ditt besök i Nice.

Huvudstaden i Côte d'Azur är inte bara känd för sin fantastiska strandpromenad.

Staden har även ett mycket vackert, konstnärligt och kulturellt arv som du helt säkert kommer att vilja upptäcka under din vistelse i Nice. Stadens utbud av museum är mycket brett: Palais Lascaris är till exempel tillägnad 17- och 1800-talet musikkonst; Massena Museum (som ligger i villa Masséna - som utnämns i världsarvslistan över Historiska Monument) kommer att ge dig mycket information om staden Nice under sina stora glansdagar, Fine Arts Museum är ett bra val för dig som vill kolla på stora samlingar av målningar och skulpturer. Marc Chagall museum och National Sports Museum är två andra museum som är väl värda ett besök.

Observera att du genom att köpa ett så kallat French Riviera Pass kan få fri tillgång till alla de kommunala museerna samt till Marc Chagall Museum och National Sports Museum under giltighetstiden för ditt pass (24h, 48h eller 72h ).

Arvet från staden Nice

Nice har ett mycket rikt arkitektoniskt och kulturellt arv. Det är en stad som du kan besöka när som under året. Om du promenerar genom staden kommer du att observera många olika palats och herrgårdar som byggdes under Savoyardperioden, barockkyrkor samt prestigefyllda villor som går hela vägen tillbaka till La Belle Epoken.

Genom att boka ett trevligt semesterboende i Nice så kan du beundra stadens många monument såsom Marble Cross, Locksmiths’ monumentet och den berömda platsen Column of Pope Pius VII. Ett besök på den världsberömda Promenade des Anglais är även ett måste!

För de som drömmer om bad, sol och att ligga ner på stranden och inte göra någonting så är staden kantad av Medelhavet och erbjuder många stränder som sträcker sig längs Promenade des Anglais. Med världsberömda stränder, som alla bär en "Blue Flag Label", en symbol för exemplarisk miljökvalitet, så kommer en trevlig semesterlägenhet i Nice att vara den perfekta utgångspunkten för att njuta av staden, havet och skönheten i dess landskap.

Stränderna i Nice

Inte mindre än 35 stränder väntar på dig i Nice, varav de flesta är koncentrerade längs Promenade des Anglais. Vi kan varmt rekommendera dig att boka ett semesterboende i närheten av stranden om du föredrar att kunna njuta av mycket strandliv. Notera dock att bara 20 av de 35 stränderna är offentliga. De återstående 15 är privata stränder som är öppna mellan april till oktober. De sistnämnda 15 stränderna erbjuder ofta hytter, parasoller, madrasser och duschar och alla har en restaurang. De privata stränderna är ofta det bästa sättet att tillbringa en hel dag så bekvämt som möjligt på stranden och utan att behöva tänka på hur du ska köpa lunch; en riktigt avkopplande semesterdag med andra ord där personalen kommer göra allt för att du ska få en skön dag som möjligt innan du återvänder hem till ditt trevliga semesterboende.

För att göra stränderna i Nice så tillgängliga för alla så har man i Nice gjort 2 utav stränderna helt anpassade för personer med funktionshinder: Carras Beach och Centenary Beach.

På vintern kommer havstemperaturen inte att locka till ett dopp i det blå men du kan ändå beundra de allmänt folktomma strandvyerna genom att gå längs den 7 kilometer långa Promenade des Anglais.

Det gamla Nice

Gamla Nice är, som namnet hintar om, den äldsta delen av denna destination. Detta mycket populära område är hem för många typiska turistbutiker och andra butiker som är mycket populär året runt. Det råder ingen tvekan om att när du bor i något av våra många semesterboenden i staden så kommer du snabbare att känna dig som en ur lokalbefolkningen och uppleva staden ifrån nya dimensioner.

Place Masséna är en bra utgångspunkt för att upptäcka gamla Nice ifrån eftersom det stora torget är nästan i centrum av Nice stad. När du väl befinner dig i det här distriktet, så kan du beundra operahuset, den f.d. prefekturen som ligger på samma plats som Hertigarna av Savojen palats, som senare blev regeringens palats. Du kommer att upptäcka (bland andra) kapell Mercy, kyrkan Saint Giaume, Jetsuiten Church och katedralen Saint Reparate.

Under ditt besök så kan vi rekommendera dig att utforska Saleya: från tisdag till söndag finns där en matmarknad och en blomstermarknad. Ett besök där är en fröjd för ögat och smaklökarna. När det är dags för middag så finns det ingen anledning att gå långt för att leta efter en restaurang: området kryllar av underbara restauranger så det är bara till att välja och vraka! Denna stad är perfekt när som helst på året då det finns många aktiviteter att välja på året om. Naturligtvis är sommaren en utav huvudsäsongerna; Om du vill tillbringa en lugnare vistelse utan mycket turister så kan en resa hit i t.ex. februari vara ett bättre val för dig.

Festliga event i närheten av Nice

Det är omöjligt att bli uttråkad om du hyr ett semesterboende i Nice. Vare sig du befinner dig mitt i Nice eller i dess omgivande området, så råder det ingen brist på event och festligheter att besöka. Här är några av dem:

Nice Carnival: Varje år bjuder Nice in till en två veckor lång festival. Paraden ringlar sig igenom staden och underhåller unga som gamla. Om du befinner dig i staden under denna period, kom ihåg att ta med utklädnadskostymer för dina barn. De kommer att bli så glada över att få sätta på sig utklädnadsdräkterna i deras trevliga semesterboende innan ni beger er ut för att delta i karnevalen.

IRONMAN i Nice: Detta är ett idrottsevenemang där personer ifrån världens alla hörn samlas för att utföra en triathlon som består av 3,86 km simning, 90 km cykling och avslutas med ett marathon (42,2 km löpning). Deltagare från hela världen kommer för att utmana sig på denna världsberömda tävling.

Julmarknad: Varför inte tillbringa en julhelg i Nice? Det är inte ovanligt att städer som Paris och Alsace är de platser som man ofta associerar med sina fina julmarknader, men även Nice är känd för sin välbesökta julmarknad som erbjuder allt en vanlig julmarknad brukar men även många roliga aktiviteter för barn som oftast är helt gratis.

Lemon Festival i Menton: Cirka 30 kilometer öster om Nice, strax innan den italienska gränsen, ligger byn Menton som är mest känd för sina fantastiska citroner. Varje år arrangerar staden sin citronfestival med magnifika skulpturer som alla är byggda med citrusfrukter.

Monaco Grand Prix och Monte-Carlo Tennis Open: Drygt 20 kilometer från Nice ligger Monaco som även det är en destination som vi varmt kan rekommendera. Furstendömet i Monaco är ett måste att besöka. Dess Formel 1 Grand Prix och Monte Carlo Tennis Open följs av människor världen över. Om du planerar att besöka Monaco i samband med ett Formel 1 lopp eller under Monte Carlo Tennis Open och önskar besöka eventen - se till att boka i god tid innan då både biljetterna och semesterhemmen tenderar att sälja slut fort under dessa perioder.

Cannes filmfestival: 35 kilometer väster om Nice ligger Cannes som är ännu en stad som erbjuder många nöjen. Dess Cannes Festival lockar stjärnor från hela världen varje år, som du om du har tur kanske kan stöta på vid kända Croisette om du lämnar ditt semesterboende i Nice för en dag för en trevlig utflykt till Cannes.

Inlandet i Nice

Är du intresserad av att besöka Nice under andra månader än sommarmånaderna? Passa på att upptäcka inlandet i Nice som är mer lättillgänglig utanför högsäsongen. I själva verket är tillströmningen av turister så stor under sommaren så du riskerar att fastna i bilköer, vilket aldrig är trevligt, särskilt inte när du reser tillsammans med barn.

Med utgångspunkt ifrån ditt semesterboende i Nice kan du utforska regionens breda utbud av dagsutflykter och välja ut en eller två som du tror skulle passa dig och ditt resesällskap allra bäst. Här är några förslag:

Byn Eze: Denna medeltida stad är en by med konst och kultur med en makalös charm. Dess exotisk trädgård står på ruinerna av den tidigare medeltida fästningen. Trädgården är hem för en mångfald av växter. Trädgårdarna i fästningen har förvandlats till en exotisk trädgård som kan besökas året runt. Från den högsta punkten i trädgården (492 m över havet) sträcker sig en magnifik utsikt över Medelhavet!

Vence och Saint-Paul de Vence: Vence och Saint-Paul de Vence ligger mindre än fem kilometer bort. Det är definitivt intressant att besöka båda städerna. Vence är en mycket liten stad med ett rikt arv. Dess gamla centrum har behållit sin medeltida charm och den lokala livsstilen har alltid lockat konstnärer. Saint-Paul de Vence, som är ännu mindre än Vence, är den destination som kommer att få konstälskare att jubla. Den världskända konstnären Marc Chagall bodde i byn mot slutet av sitt liv och är även begravd där. Besök det karakteristiska Folonkapellet och Maeght Foundation där du kommer att kunna upptäcka verk av Giacometti, Chagall, Léger, Miro och teckningar av Henri Michaux... En dagsutflykt fylld av konst under din semester i Nice!

Saorge: I Royadalen ligger denna magnifika, medeltida by. Dess gränder är typiska för tidsepoken som staden byggdes upp under och dess kloster har blivit en plats tillägnad litterärt skapande (skriva reträtter, författarmöten, etc.).

La Colle sur Loup: En liten provensalsk by som har behållit sin autenticitet och lugna livsstil ifrån förr. Byn är särskilt känd för sitt behagliga klimat - året om. Upptäck dess kapell, dess stränga gränder, dess kyrka och njut av utsikten över kullarna i Saint-Paul de Vence.

Sainte Agnès: Mindre än 40 kilometer från Nice, så ligger byn Sainte Agnès och är en by som verkligen förtjänar att du lämnar din semesterbostad i Nice för en dag i den högst belägna kustbyn i Europa - nämligen Sainte Agnès. Vacker utsikt över Medelhavet och den franska Rivieran väntar på dig!

En helg i Nice

De många fördelarna med Nice

Vill du fly ifrån vardagslivet för en helg med hav, shopping, fantastiska gastronomiska upplevelser och konst? Då är Nice något för dig!

Genom att välja att tillbringa en helg på den franska Rivieran kan du njuta av alla dessa delarna. Boka en trevlig semesterbostad med Interhome och gör dig redo för att slappna av!

Anländ sent på fredag eftermiddagen, boa in dig i ditt nya semesterboende och gör dig redo för en härlig semester i staden. På kvällen, gå ut till Vieux Nice och smaka på några av de typiska rätter från Nissard cuisine: zucchiniblomma, friterade maskrosor, äkta Nicoise sallad, fyllda petits ... På lördag morgon, gå till Saleya marknaden och smaka på socca, denna typiska galette görs med kikärtsmjöl; och under högsäsong kommer du även att bli förvånad av att hitta flera som säljer mimosa längs med gatan vid blomstermarknaden. Även blomstermarknaden i sig är värd ett besök - kanske köper du med dig några blommor hem för att pryda din semesterlägenhet med! Marknaden är även full med andra souvenirer som kan bli ett fint minne ifrån din vistelse i Nice!

Resten av helgen kan du koppla av på stranden eller genom att gå längs Promenade des Anglais. Kanske väljer du att göra en liten avstickare till Monaco för att beundra dess många palats eller vem vet - kanske träffar du på en utav de många kändisarna som bor där! Utnyttja lördagskvällen till att ta en drink i en av de många barerna i staden!

En sak är säker, genom att välja en trevlig semesterbostad säkerställer du att du alltid har en härlig plats att ladda batterierna på inför nästa dags äventyr!

Boka ditt semesterboende på nätet eller kontakta oss

Tveka inte längre: Nice, den vackra staden vid stranden av Baie des Anges sträcker ut sina armar till dig! Låt dig charmas av dess sol, dess klimat, dess stränder, dess livsglädje ... Boka din semesterbostad nu på www.interhome.se eller med vår agentur på telefon.

Vår trevliga säsongsuthyrningsagentur kommer att vara glada över att ge dig de bästa råden för att välja det boende som bäst passar dig för en semester, helg eller kortare vistelse i Nice. Vid ankomst kommer vårt team ge dig nycklarna till din semesterbostad i Nice.

Dessutom kommer vår personal att välkomna dig vid din ankomst och kommer också att vara glada att dela med sig av de bästa tipsen: restauranger, evenemang, utställningar, utflykter att göra eller andra besök utanför din semesterort: allt så att din semester tillsammans med familj eller vänner, kommer att ge dig oförglömliga minnen. Det finns så mycket att se och upptäcka i Nice - franska Rivierans huvudstad!

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.