Fuerteventura

Semesterhus, stugor och lägenheter Fuerteventura

Välkommen till fabulösa Fuerteventura

Fuerteventura är den näst största ön i ögruppen Kanarieöarna. Fuerteventura är ca 100 km lång och mäter 38 km på bredden över det bredaste partiet. Ön ligger utanför Afrikas nordvästra kust och har de längsta stränderna bland sina andra grannöar i Kanarieöarna.
Namnet Fuerteventura kan direkt översättas till Strong Fortune men har senare även översatts till Strong Winds vilket har, som namnet antyder, lockat vindsurfare över hela världen då vattnet utanför ön bjuder på det perfekta blandningen av vågor och vind.
Klimatet på ön gör att den ibland kallas Ön med den eviga våren, vilket klingar fint i våra nordbors öron. Här är det nästan alltid varmt och solen skiner så gott som varje dag, i alla fall under sommarhalvåret. Helt perfekt!

En resa till Fuerteventura gör ingen besviken.
Upplev denna fantastiska ö på nära håll du också!

Fuerteventuras alla stränder

Fuerteventura tros vara den äldsta av Kanarieöarna och fick dess form av en rad vulkanutbrott för 20 miljoner år sedan. Därefter har ön formats av väder och vind och det senaste vulkanutbrottet sägs ha ägs rum för ungefär 4 500 år sedan och än idag täcks många områden av dess svarta lavasand.
Längs Fuerteventuras kust finns hela 50 kilometer sandstrand delat på 152 sandstränder och 25 kilometer med svarta vulkanstenar. Rena rama drömmen för soldyrkaren!
Parque Natural de Corralejo är en härlig strand längst norrut på ön. Med sina Saharaliknande dyner och len sand som fortsätter ut i havet gör att det är ganska grunt och vattnet får en klarblå färg. Men låt dig inte luras av dess skönhet, under ytan lurar ibland kraftiga strömmar vilket gör vattnet lömskt och ej barnvänligt.
På östra sida av sydspetsen finns öns längsta strand Playa de Sotavento de Jandía, Här behöver du inte trängas och olika delar av stranden lockar olika intressen, såsom nudister, vindsurfare och de mer barnvänliga, grundare partierna.
Om du är ute efter en mer avlägsen, genuin strand finns Los Molinos på västkusten. Denna undangömda skatt har sträv sand med klappersten och om du har tur kan du se dess vinröda krabbor springa på stranden. En välbevarad hemlighet väl värd ett besök!

Att göra på Fuerteventura

För dig som vill ha mer ut av Fuerteventura än bara strandliv så finns en mängd saker att hitta på!
Åk på en Katamarankryssning runt de närliggande öarna, hyr en off road-buggy och spinn loss på sanddynorna eller häng med på en vulkanvandring med tillhörande vinprovning över dagen. För de lite mindre uppskattas ett besök till Oasis Park och titta på sjölejonen eller hälsa på inne hos lemurerna.
En resa till Fuerteventura bjuder på något för alla åldrar! Och för att få den ultimata upplevelsen av ön – hyr ett hus på Fuerteventura och kom närmre!

Semesterhus och lägenheter på Fuerteventura

Om du letar efter den perfekta sol och bad-resan så har du kommit helt rätt – en semester på Fuerteventura har allt du kan önska dig! Att hyra hus på Fuerteventura bjuder på både bekvämligheter och perfekta lägen! Här kan du njuta på ditt eget vis, vid din egen pool, laga din egen mat och bestämma över din egen semester!
Styr din nästa semester till Fuerteventura!

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.