Baskien

Semesterhus, stugor och lägenheter Baskien

Boende i Baskien

Baskerlandet, dess stränder, dess vågor, dess typiska hus, dess språk, dess specialiteter, dess levande konst ... Omöjligt att inte bli trevligt desorienterad när man stannar i en baskisk semesterbostad!

I det sydvästra Frankrike, gränsar till Spanien, kommer detta område fullt av resurser säkert att avslöja några av dess charm under din baskiska semester. Faktum är att havet eller landsbygden är allt möjligt under en vistelse i Frankrike. Det är fullt möjligt att hitta ett strandhus vid havet för att kombinera bad med paddla eller surfa ... Men inlandet är också värt att se.

I det franska baskiska landet kan du också besöka den gröna landsbygden och beundra charmiga små byar som Espelette eller Ainoha som är bland de vackraste byarna i Frankrike. Du kommer att kunna åka på Rhune som kulminerar med 905 m och på en klar dag kan du beundra ett fantastiskt panorama som sträcker sig tills Landes stränder.

Semesterbostäderna i Baskien är olika: bostaden med pool gemensamt i en badort till det charmiga typiska baskiska huset i en liten stad på landsbygden, valet är enormt. Det är upp till dig att bestämma om du föredrar att gynna havet eller landet även om de två inte är oförenliga. Du kan faktiskt välja att bo i en badort och växla din fritid mellan vattenaktiviteter och utflykter inåt landet.

Information om Baskien

Beläget i det sydvästra Frankrike och i departementet Pyrénées Atlantiques, är Baskien en region som består av stora sandstränder; kusten blir brantare från Biarritz. Bergsidan, regionen erbjuder vackra vandringar och vacker utsikt. På semestern Baskien, nå Orhy-toppen i Soule som stiger till 2017 meters höjd! I södra regionen kommer den närliggande gränsen till Spanien att vara en möjlighet att ta en fot där.

Klimat

Klimatet är tempererat och milt. I allmänhet observerar vi i genomsnitt 13 grader under året. Hålarna och vintrarna är milda men när regnet bjuder in sig kan det pågå några timmar som flera dagar! Men detta bör inte hindra dig från att välja en baskisk boende, kusten är verkligen värt att se eftersom den är mångfaldig och erbjuder mycket olika landskap!

Välj en lägenhet i Baskien

Biarritz, Anglet, St. Jean de Luz, Hendaye är bland de mest populära orterna och besöks inte bara på sommaren utan i fint väder. Välj en baskisk hyreslägenhet på sommaren och förbered dig för att byta landskap.

Det milda klimatet har fantastiska dagar, men du måste veta att om Baskien är så grön är det tack eller på grund av regn från foten av de närliggande Pyrenéerna. Ändå är det inte ovanligt att sol och vinka lyckas varandra snabbt till glädje för turister som tillbringar sin semester i Baskien. Genom att välja att bo i en semesterhus Baskien kan du också lugnt förvänta sig att solstrålarna kommer tillbaka till att uppskatta de gröna landskapen under en blå himmel, om du inte lyckas, få dig en god regnrock och upplev Baskisk regn.

Besök Bayonne är ett måste när du bor i Baskien. Staden klassificerad "Stad och historia" ligger vid sammanflödet av Adour och Nive och får dig att upptäcka dess rikedom och själ baskiska. Baskiska museet och Bayonne-historien gör att du bättre kan känna stadens historia och den baskiska kulturen. besöka även katedralen Sainte-Marie och dess kloster och göra fönsterhopping på shoppinggatorna.

Om du gillar att festa och är på semester i Baskien i slutet av juli, skynd dig till Bayonne-festligheterna som traditionellt börjar den sista onsdagen i juli och är spridda över 5 dagar.

Idéer för din semester i Baskien

  • Semesteruthyrning Baskien
  • Baskien semesteruthyrning vid havet
  • Semesteruthyrning med pool i Baskien
  • Uthyrning i Baskien där din hund är tillåten
  • Semesterbostäder i Baskien

Matresa i Baskien

Enbart baskisk gastronomi är värt att besöka Baskien. Faktum är att den inte reduceras till Espelette peppar som finns överallt och har kraftigt överskridit gränserna i regionen. Denna region kommer att tillfredsställa gourmands och gourmeter för det finns verkligen något för alla.

Missa inte sin berömda Bayonne-skinka i Bayonne, huvudstaden i Baskien, Frankrike. Nyligen finns det till och med ett litet museum tillägnad honom: skinkamuseet Bayonne och Kintoa!

Vid kanten av havet är det vanligt att smaka bläckfisk som ofta är grillad på en grillpanna men det kan också förbereda basquaise (med tomater, lök, röda och gröna paprika för att inte nämna Espelette paprika). Om du är orolig för att göra dem redo för din baskiska hus, tveka inte att sitta ner på en av de många restaurangerna för att njuta av dem. Var försiktig med att delarna är generösa. Försök också att följa den baskiska osten med svart körsbärssylt. Det är en glädje!

Maten är så varierad att det är omöjligt att gå runt den, men du bör inte spendera din baskiska semester utan att smaka baskisk kaka med grädde eller sylt. Och om du besöker Saint-Jean de Luz kan du njuta av den underbara makronen Adam vars recept har delats ut i århundraden. Faktum är att konditor Louis Adam erbjöd den till Louis XIV under sitt äktenskap med Infanta Maria Theresa i Spanien som firades 1660 i stadens kyrka, och makarons framgång har aldrig förnekats sedan dess .

Sportsemestrar i Baskien

På grund av sin mångfald erbjuder det franska baskiska landet ett brett utbud av aktiviteter. Idrottare glömmer absolut inte.

Surfing är oskiljaktigt från Baskien. Nybörjare uppskattar särskilt den långa stranden i Hendaye för att lära sig grunderna i denna sport, men det är platserna i Biarritz, Guéthary, Bidart och Anglet som de mer erfarna kommer att vilja ofta.

Dessutom lockar den gigantiska vågen Belharra surfare från hela världen. Hur du håller dig uppdaterad om denna våg som kan nå mer än 20 m höjd och bildas (om många villkor är uppfyllda) utanför den baskiska kusten mellan oktober och mars ... Förresten, om du är en surfare, tänk på att välja en Baskien uthyres tillräckligt stor för att passa alla dina surfutrustning.

Baskien är också en glädje för vandrare. Vandringar på Rhune är mycket upptagna och ankomsten till toppen (som också kan nås med ett typiskt litet tåg) erbjuder en av de mest underbara panoramautsikten. Det finns också krukor (små hästar på baskiska) som ofta har använts för smuggling mellan Frankrike och Spanien.

Du kan också hoppa över din baskiska boende för att vandra längs den baskiska Corniche som sträcker sig från Saint-Jean de Luz till Hendaye. Under din vandring stannar du vid Abbadia-gården för att besöka slottet med samma namn.

Golf är också en populär och populär sport. Gröna är riktigt gröna och vissa erbjuder vacker utsikt över omgivningen. Ett riktigt nöje! Under en baskisk semester kan du också prova den baskiska pelotan som har flera discipliner: bar hand, cesta punta, chistera, rebot ... Cesta punta är också det snabbaste bollspelet i världen sedan bollen kan nå upp till 300 km / h! Delta i en match så blir du förvånad!

Våra förslag på destinationer för att tillbringa din semester i Baskien

1. Sankt Johannes av Luz

Saint-Jean de Luz (eller Donibane Lohizune på baskiska) är en liten välkomnande stad på havet och några kilometer från Spanien. Staden är lättillgänglig med TGV (station på plats) och har en bra bussinfrastruktur. Du kan lämna din bil för att besöka omgivningen under din vistelse Franska Baskien.

Boka din baskiska boende i Saint Jean de Luz och bli kär i de små gågatorna och shoppa i hjärtat av staden, 6 stränder inklusive en lång strand i centrum, historiska hus: Infantens hus , Louis XIVs hus, fiskehamnen och auktionen ...

Genom att välja att tillbringa din baskiska semester i denna lilla stad har du inte möjlighet att bli uttråkad. Många "evenemang" är organiserade: Andalusisk festival i maj, St. John's Day i juni, tonfiskfest i juli, lyktor den 14 augusti, pintxos tävling ... För att inte nämna några kvällar toros de fuego som punkterar sommarsäsongen och gör barnen glada.

Under dagen uppskattar familjer särskilt den stora stranden som skyddas av Socoa, Sainte Barbe och Artha. Du kan bada säkert, njuta av glädjen på stranden och ledighet eller vattenaktiviteter: paddla, bogserad boj etc.

2. Biarritz

Det var under andra hälften av 1900-talet som Biarritz utvecklades under påverkan av Napoleon III och hans fru Eugénie. I själva verket hade kejsaren och franska kejsaren vant sig att stanna där med sin svit. Inget mer behövdes för att de krönade och aristokratiska huvuden skyndade sig in i den lilla staden som var på väg att ta fart och få sin speciella charm. Många villor skulle byggas varav några nu låter passerar en vacker semester i en baskisk boende.

Besökarna är faktiskt många och en majoritet av dem utövar surf eftersom staden är den historiska vaggan för surfing i Frankrike. Att spendera sin baskiska semester i Biarritz (även känd som den europeiska huvudstaden för surfing) gör att de kan surfa på berömda platser.

Men Biarritz handlar inte bara om att surfa och golfare tycker om staden eftersom de kan utöva sin favoritsport (bland andra) Biarritz Club Le Phare skapades 1888. Dessutom, med 16 banor inom 100 km, staden är en utmärkt utgångspunkt för att besöka Baskien och upptäcka vackra greener.

Biarritz erbjuder också många andra fritidsmöjligheter inklusive ett besök i Biarritz akvariet och Cité de l'Océan. Om du brinner för havet är det besök som du inte får missa!

3. Vinkel

Norr om Biarritz är Anglet (smeknamnet "Little California") en annan populär destination för surfare. 11 platser står till sitt förfogande men 4 av dem (havets plats, sanddynens plats, ryttarnas plats och barens plats) riktar sig särskilt till mellanliggande och bekräftade utövare. Det är också på platsen för baren som höll de första världsmästerskapen i disciplinen 1968. Så om du också brinner för att surfa, välj ditt semesterhus i Baskien i Anglet och njut!

Anglet erbjuder dock andra fritidsaktiviteter än surfing. När du är på en semesterbostad i Baskien i Anglet kan du också njuta av den polynesiska kanot, stå upp paddla, kajakpaddling, jet ski, vågskidåkning och båtliv. Du kan också ta chansen att hus baskiska kusten med vänner för en fisketur och ta dig till en riktig baskisk sjömann vars förfäder har blivit valjaktsexperter de åkte spåra upp i Nordamerika.

4. Bidart

Tvekar du mellan hyror i Baskien i Biarritz, Saint-Jean de Luz eller Anglet? Och om du valde att upptäcka Baskien Frankrike i en lägenhet eller ett hus i Bidart? Denna lilla baskiska by vid havet kommer att förtrolla dig! Det ligger mellan Biarritz och Saint Jean de Luz och erbjuder exceptionella och vackra landskap som vi aldrig tröttnar på att fundera över när vi hyr baskiska landet.

Du kan ta kustvägen som börjar i Bidart och leder dig till San Sebastián (eller Donostia på Baskien) i Spanien. Om de 54 km vandringarna verkar oöverstigliga, tveka inte att följa upptäcktsspåret av Bidart-arvet som ligger bara 6 km. Detta kommer att vara ett annat bra tillfälle att ha kul med din familj och sedan kan du återvända och koppla av i din semesterbostad i Baskien!

Bidart vet också hur man blandar traditioner med mutxikos: den andra söndagen i månaden är ett möte som dansälskare ivrigt väntar på eftersom ett evenemang äger rum på Place Bidart och alla kan hitta något för det: valsdansare, polka, mutxico (en traditionell baskisk dans övad i en cirkel på bytorgarna), fandango etc.

Topp 10 aktiviteter i Baskien

Bayonne-festivalen

Kylan

Baskisk pelota

Surfing

Chokladmuseet

Vandra på GR10

Demonstration av baskisk styrka

Akvarium i Biarritz

Baskisk matprovning

Kör till San Sebastian

När du inte njuter av din baskiska boende rekommenderar vi en av de aktiviteter som nämns ovan! Så lockar en aktivitet dig bland de vi rekommenderar? Det är en så vacker region att vi kan göra en mycket mer uttömmande lista för dina nästa baskiska semester! Boka din semesteruthyrning online

Tvekar du fortfarande att hyra i Baskien? Våra team i Saint Jean de Luz och Biarritz står också till ditt förfogande för att ge dig mer information om deras region och deras respektive destinationer. De kommer gärna att informera dig om fantastiska erbjudanden och alla lokala evenemang som äger rum under hela året.

Endast kvalitetssäkrade semesterbostäder

Kvalitet är vår främsta prioritet

Varje fastighet kontrolleras före ankomst för att garantera bästa möjliga vistelse

Garanterad tillgänglighet och service på plats

Få det bästa ut av vår expertis

Nyckelhantering arrangeras av vår hjälpsamma personal. Tillgänglig dygnet runt eller på plats för att hjälpa dig med alla dina frågor, till exempel: med tips och kunskap om ditt semestermål och ditt bokade boende.

En minnesvärd semesterupplevelse

Privatliv och frihet i ditt eget semesterboende

Var din egen chef, äta när du vill och njut av gott om plats för alla dina vänner och familj

Varför boka boende med Interhome?

Det har aldrig varit lättare att hitta det perfekta huset, stugan eller lägenheten för semestern. Vill du utforska nya resmål? Det finns inget bättre sätt än att göra det i ett semesterhus: Hyr ett hus i Spanien, eller en stuga i Sverige, eller varför inte hyra en villa i Italien. Bli inspirerad av våra semestertips och boka online - snabbt, enkelt och säkert med Interhome.

Frihet, integritet och utrymme i ditt eget semesterboende

Att hyra en stuga, hus eller lägenhet för semestern erbjuder många fördelar: Bland annat kan du spendera din tid precis som du vill. Ingen störning från andra gäster eller hotellpersonal, bara njuta av din semester och följa dina egna regler. Oavsett om du letar efter en storstadssemester, en avkopplande semester med din familj eller med vänner. Helt enkelt njut av mycket utrymme, flexibilitet och frihet i ditt eget semesterboende.